Spændende roman med bibelsk tema

Tessa Afshar har skrevet en medrivende roman med troværdige psykologiske karakter-beskrivelser, genkendelige fra den virkelige verden, omend ualmindelige.

Romanen har som bagtæppe jødisk kultur og skikke vævet sammen med Romerriget i Galilæa og Judæa på Jesu tid. Forfatteren er iransk jøde, hun konverterede som ung til kristendommen, tilbragte sine første 14 år i Iran og bor i USA.

Historien skrider frem med citater fra Det Gamle Testamente, som gennem den fiktive handling afspejler og gradvis peger frem til budskabet i Det Nye Testamente.

En klædehandlers datter

Historien er om den meget unge jødiske kvinde, Elianna, som oplever ulykke, sorg og skuffelse, men mangefold forværret af skyldfølelse, selvhad og et sårbart sind. Hvert kapitel indleder med et bibelvers fra Det Gamle Testamente, ledsaget af hovedpersonernes tro på Gud som Herre, men endnu ikke som Frelser og Messias.

Som datter af en klædehandler lykkes det hende i nødens stund at overtage forretningen fra sin far, og det kræver handelstalent, lederegenskaber og forståelse af varekvaliteter samt de mulige og umulige kilder til at farve stofferne med. Og det skorter ikke på kærlighedskvaler, ægteskabsplaner og familiehensyn, men det skal ikke røbes her. Elianna har nemlig sin egen stålsatte forståelse af, hvordan de svære situationer skal håndteres.

Tessa Afshar blev født i Mellemøsten og boede der i de første fjorten år af sit liv. Sine teenageår tilbragte hun i England, for siden at bosætte sig i USA. I 20’erne konverterede hun til kristendommen, og det ændrede hendes livsbane. Hendes kristne historiske romaner er blevet bestsellere, og hun har vundet flere priser for sit forfatterskab.

Elsk dine fjender

Efterhånden som ulykker og sygdom vælter ind over Elianna, bliver det svært at se, hvordan det ender, men så skimter man håbet om, at Elianna møder den nye profet, måske Messias, som alle taler og flokkes om. Elianna er ved enden af sig selv.

I datidens Galilæa og Judæa var der mange læger og kvaksalvere, men hendes erfaring er, at ingen kan hjælpe. Og hendes stædige selvbebrejdelser er næsten ikke til at trænge igennem for hendes familie og venner.

Hun er meget tvivlende, har opgivet at tro på hjælp; sorg og skuffelser står i vejen, men alligevel overvejer Elianna budskabet om at elske sine fjender og tilgive. Gradvis lader hun sig forvandle, og det baner vej for helbredelse i sind og krop – og meget mere! Læs selv!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det er en spændende historie, som rummer genkendelige bibelske skikkelser, fortalt på en anderledes kreativ måde ud fra Jesu lignelser og solid research. Det er en fremragende roman, og Tessa Afshar har da også modtaget mange hædersbevisninger i USA for sine bibeltro romaner.

Tessa Afshar:
Tavshedens Land.
319 sider. 299,95 kr.
Forlagsgruppen Lohse