Guds sol

Af Ole Bering Pensioneret lærer

I denne vintertid er der mangel på varme på mere end én måde. Det skyldes årstiden, men det skyldes også en krig, som trækker store veksler på såvel strøm som varme.

De, der har mulighed for det, tager i denne tid en rejse sydpå, til de ”varme lande”, hvor der er garanteret varme fra solen. Atter andre har bestilt en tilsvarende rejse senere på året, hvis den danske sommer skulle drukne i regn. Det gør noget ved ens krop og sind at blive varmet op af solen. For en stund glemmer vi hverdagens problemer og kan sidde med ansigtet vendt mod den gule varmekilde og bare være til, inden vi atter må tage fat på de udfordringer, vi hver især har.

Endnu større er dog den styrke og ”opladning”, som troen på Gud og hans søn Jesus kan skænke os. I salme 89 står der: ”Lykkelige er de, som lovsynger dig, de lever i lyset af dit nærvær. De glæder sig over dig dagen lang, soler sig i din godhed.”

Tænk, hvilket løfte det er til ethvert menneske. Hvor sindet er gået ”vinterkold”, da loves vi at blive varmet godt igennem uden at skulle give noget til gengæld. Det er evangeliets natur, det er nåde fra Gud, at han kan gøre dette under i os, når vi vender os væk fra os selv og vores genvordigheder og fokuserer på ham.

Det er netop det, der sker, når vi retter blikket på Jesus igennem lovsang eller en taknemmelighedsbøn. Da mærker vi Guds nærvær, da springer en glæde frem, måske midt i en vanskelig situation. Da soler vi os i Guds godhed. Solen er universets centrum, som planeterne kredser omkring. Jesus er verdens lys, som er centrum i Guds frelsesplan.

Og hvis vi som en planet i vores hverdag ”kredser rundt om Jesus”, så vil vi opleve at lyset fra ham giver ny kraft og inspiration – ikke bare til vores eget liv, men også til dem omkring os, som har brug for hans omsorg og varme. Hans solskin trænger igennem skyerne i vores liv og hjælper os igennem vinteren. Endda uden at det koster en klink!