Undersøgelse fra Luthersk Mission kaster lys over tro i familien

Stor opbakning til undersøgelse om troen i hverdagen hos familier i Luthersk Misson.

477 personer fra Luthersk Mission (LM) har på få dage besvaret spørgsmål om at give troen videre. Det giver god empiri til at målrette arbejdet, siger leder af LM’s Børn og Unge.

Luthersk Mission har undersøgt, hvilke behov og udfordringer, der er omkring det at dele tro i familien. Og LM’erne har været meget ivrige med at svare tilbage.

– Allerede to dage efter spørgeskemaet var sendt ud, havde arbejdsgruppen fået de første 200 tilbagemeldinger, skriver Karin Borup Ravnborg på LMs hjemmeside. Her spurgte man om: ”Hvordan fylder troen i familielivet?” og ”Hvad bruger I til at formidle troen i jeres familie?”.

Empiri giver indsigt

”Det viser, at det er et emne, der virkelig optager mange, fordi de ønsker at give troen videre til næste generation,” siger Ivan Jakobsen, leder af LMBU, som er LM’s arbejde blandt børn og unge. Han er med i en arbejdsgruppe sammen med familiekonsulent Lise Berggren Smidt, religionspædagogisk konsulent Birgitte Kjær og to andre LM-konsulenter, som arbejder videre med resultaterne af undersøgelsen.

”Vi lavede et spørgeskema, så det ikke bare var vores egne holdninger og formodninger, der kom frem. Nu har vi noget god empiri, som kan hjælpe os med at målrette vores støtte til familierne bedst muligt.”

Andagtsbøger hitter

477 fra hele landet har besvaret spørgeskemaet, heraf en stor del par med børn i alderen 0-8 år og lidt større børn. 83,7 procent af dem bruger andagtsbøger, når de deler tro med hinanden i familien.