’Asbury-vækkelsen’ breder sig til sekulære skoler

Vækkelsen på Asbury University breder sig som ringe i vandet på både kristne og verdslige skoler, videregående uddannelsesinstitutioner og kirker i USA.

Flere uddannelsesinstitutioner har skullet forholde sig til, hvorvidt deres elever må samles til kristne møder i skolens lokaler. Nogle steder har ledelsen også afvist at tillade andre end studenter adgang til de kristne møder.

Mødes på plænen

De studerende ved Western Kentucky University of Bowling Green har holdt udendørs møder med lovsang og bøn på den store plæne. I forrige uge var der flere hundrede forsamlet til et af møderne. Tommy Johnson, som er præst for WKU’s Baptist Campus Ministry, har udtalt til The Christian Post (CP), at møderne har en direkte forbindelse til vækkelsen i Asbury.

Studerende ved Western Kentucky University of Bowling Green har holdt udendørs møder, fortæller studenterpræsten Tommy Johnson (t.v.).

“Vi har set ringene sprede sig fra Asbury på WKU-campus’en. Adskillige studerende fra WKU har deltaget i møderne på Asbury,” fortalte Tommy Johnson.

“Efter at de kom tilbage fra Asbury, har mange af dem været samlet til bøn og lovsang i kirkesalen på WKU’s campus, og de inviterede andre studerende til at være med,” fortalte præsten.

Han tilføjer, at en af studenterne, som havde været i Asbury, inviterede flere kristne studenterledere og kirkelige organisationer med, for at de sammen kunne se på mulighederne for et samarbejde.

Bøn fra tidlig morgen

Thomas W. Weakley, som er deltidsansat professor ved WKU og bestyrelsesmedlem i den kristne organisation Cru, deltog selv i et møde i Asbury den 12. februar. Han beskriver oplevelsen som meget ordentlig, respektfuld og tilbedende og fortæller CP om tre af WKU’s studenter, som havde været i Asbury den 16. februar og ankom til WKU tidligt på morgenen.

“Efter at være ankommet ved 4-tiden gik de direkte til WKU-kapellet. Det var lukket, så de blev udenfor, mens de bad Gud fortsætte arbejdet,” fortalte Weakley, som tilføjede, at temperaturen var på minus 3-4 grader.


Artiklen fortsætter efter annoncen:…de blev udenfor, mens de bad Gud fortsætte arbejdet…
temperaturen var på minus 3-4 grader.

”Kapellet åbnede klokken 8, og så gik de indenfor for at bede. Omkring kl. 10 kom der nogle flere. Ved 12-tiden var de 30, ved 13-tiden var der 45. Vi anslår, at der har været omkring 90 studerende der i løbet af dagen.”

Weakley fortalte CP, at der deltog ikke færre end 300 til fællesmødet på WKU’s campus den 23. feb. Omkring 50 af dem valgte at blive der efter kl. 22, selv om temperaturen var omkring syv grader. På Ohio State University, som også er et offentligt universitet, blev der forrige torsdag holdt et lovsangsmøde, som varede til ud på de små timer næste morgen.