Hinduister forstyrrer bibeluddeling på verdensbogmesse

På verdensbogmessen i New Delhi, som startede den 25. februar, blev bibeluddelingen forstyrret af hindu-nationalister.

En gruppe hindu-nationalister har protesteret mod Gideonitternes gratis bibeluddeling under verdensbogmessen i New Delhi ved at nedrive plakater og fjerne bøger. Samtidig kunne andre stande uhindret sælge hindu- og sikhmaterialer, skriver Christian Post.

Ifølge det indiske medie NDTV kan man se episoden på en video, som er gået viralt på internettet. Man ser, hvordan mænd skriger religøse slagord og kræver, at uddelingen af gratis bibler bliver stoppet. En af demonstranterne, som påstår at være leder af Hindu United Front, ses i diskussion med andre om Indiens grundlov og de rettigheder, den skulle sikre, skriver CVanddag.nl.

Mange af bogmessens gæster har kommenteret, at det kaos, som fulgte hændelsen, ikke hører hjemme under en sådan bogmesse. Men ifølge politiet har ingen af parterne, heller ikke Gideons International, klaget over hændelsen. Indien ligger i 2023 som nr. 11 på Open Doors verdensrangliste over de 50 lande, hvor kristne forfølges mest, alene fordi de er kristne.

’Forkert form for uddeling’

NDTV oplyser, at den hindu-nationalistiske gruppe Vishwa Hindu Parishad beskyldte de kristne grupper for at ”lokke hinduer i en fælde”. Ordføreren for VHP, Vinod Bansal, har udtalt, at ”de protesterende medlemmer var ikke direkte relateret til os. Det handler ikke om gratis uddeling af bøger… det er først og fremmest et spørgsmål om mentalitet. Det er måden, hvorpå de uddeler disse bøger, der er påtrængende eller bedragerisk, så de nedgør andre religioner – det er det, der ophidser folk.”

De frivillige på gideonitternes stand mener derimod ikke, at de har tvunget nogen til at modtage en bibel. “Jeg har nu været med på en stand på bogmessen i 10 år, men dette er første gang, der er sket noget sådan,” sagde en af de frivillige gideonitter efter episoden.

Gratis yoga-lektioner

I nærheden af gideonitternes stand blev der tilbudt gratis yoga-lektioner, og man solgte en af hinduernes hellige bøger, Bhagavad Gita, oplyste NDTV.
Der var også flere andre forretninger på bogmessen, hvor der blev solgt religiøse skrifter om både hinduisme, sikhisme, islam og kristendom.

Gideonitterne

Gideonitterne har siden starten i 1909 uddelt mere end 2 milliarder Bibler og Ny Testamenter på verdensplan. I 1908 begyndte Association of Christian Businessmen at lægge bibler i hotelværelser i forsøget på at skaffe bibler til alle mennesker og alle typer af mennesker.

Gideonitterne har nu uddelt to milliarder bibler på over 95 sprog i 200 lande og egne på kloden, oplyser Gidons International.


Artiklen fortsætter efter annoncen: