Michael W. Smith ledte lovsang for et fyldt Musikhus i Aarhus

Den verdenskendte amerikanske sanger Michael W. Smith gæstede Danmark torsdag den 20. april. Besøget var hans 5. i Danmark og en del af en Europa-turné.

Den 20. april gav Michael W. Smith koncert i Aahus. Besøget var en del af en Europa-turné og W. Smiths eneste koncert i Danmark.

Taget havde nær løftet sig, da Michael W. Smith trådte frem på scenen i den fyldte sal, og med den start var der lagt op til en fantastisk musikalsk aften. Der var folk i alle aldre og generationer, og Michael W. havde publikum med sig fra starten.

Vil velsigne Europa

Han lagde ud med at fortælle, at det havde været svært for ham at vælge sange til denne turné, da han havde 280 at vælge imellem – og samtidig påpegede han, at han jo ikke lige frem var ”den nye dreng i klassen” (Han er 66 år og har udgivet ikke mindre end 24 albums). Han fortalte, at han er taget på denne turné for at være med til at velsigne Europa og med en længsel efter at se vækkelse.

Det bar aftenen præg af, for han spillede ikke bare en masse af sine egne sange, men opfordrede til tilbedelse og lovsang. Det blev en aften med klassikere, som dem, der har fulgt ham fra starten, kendte, over i lovsange, som hele salen sang med på.

Skøn lovsang

66-årige Michael W. Smith gav Gud æren for sin lange karriere. Han har vundet tre Grammy Awards, 45 Dove Awards og solgt over 15 millioner albums.

Bandet bestod af fire meget dygtige musikere udover Michael selv. Det skabte en nærhed mellem ham selv og publikum. Lovsange som ”Above all”, ” Draw me close to you” og ”Open the eyes” lød fantastisk, når hele salen sang med, og Michael selv lagde op til fællessang. Han kom dog ikke udenom klassikeren ”Friends”, hvor hans bemærkning var: ”Jeg skrev denne sang for over 30 år siden uden at vide, at jeg ville komme til at synge den resten af mit liv.”

For mig personligt var det ”Agnus Dei”, der blev aftenens højdepunkt, og det blev også den, der fik stort set hele salen til at rejse sig i lovsang.

Den fortabte søn

Undervejs fortalte han om sin egen trosrejse. ”Jeg blev frelst, da jeg var 10 år”, fortalte han. ”Jeg elskede at lovprise Gud og gå til gudstjeneste. Men da jeg var 17 år, kom jeg i dårligt selskab, og i fire år var jeg som den fortabte søn. Jeg gjorde en masse dumme ting og levede bestemt ikke nær Gud. Men min mor og far gav ikke op – de blev ved med at bede for mig.

Så en nat kom jeg til et punkt, hvor jeg ikke kunne mere. Jeg brød fuldstændigt sammen på køkkengulvet derhjemme og bad indtrængende om, at Gud måtte redde mig, for jeg kunne ikke mere. Der oplevede jeg, at Gud kom og lagde sig ved siden af mig på gulvet. Han sagde ingenting – Han holdt bare om mig. Siden den dag var jeg ikke den samme”, fortalte han.

Han understregede, at Gud har en plan for hver enkelt af os og opfordrede til at give sit liv til Jesus, hvis man ikke allerede havde gjort det.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nærværende

Det blev en stærk aften med en Michael W. Smith, som var nærværende, ydmyg og taknemmelig for, at han stadig har så stort et publikum – og giver Gud al æren for det. På trods af, at koncerten varede i næsten to timer, ville publikum ikke give slip og det blev til et ekstranummer. Hvis han havde haft mere stemme tilbage, kunne alle nok være blevet ved længere endnu.

Michael W. Smiths Europa turné sluttede i Rom d. 25. april. I løbet af turnéens 12 dage besøgte han foruden Danmark og Italien også Rumænien, Ungarn, Polen, Norge, Holland og Schweiz.