OM Danmarks landsleder mindes George Verwer

George Verwer inspirerede mange enkeltpersoner og kirker til mission iført en jakke med et verdenskort. Her ses han sammen med landsleder for OM Danmark, Helle Rønne Samuelsen, på Cypern i maj 2022.

Operation Mobiliserings grundlægger, George Verwer, er gået bort i en alder af 84. Vi takker for hans radikale liv, som han viede til at dele Guds kærlighed på verdensplan.

Vi er mange, der sidder tilbage med stor taknemmelighed over Georges liv og tjeneste og den inspiration, han har været for mig og hundredtusindvis af andre mennesker i verden. George var et kæmpe forbillede, fordi han vovede at lytte til den stille stemme, der kalder os til at tage chancer styret af tro, integritet og ydmyg lydighed. I årtier – og lige til sin død – gik han foran med det gode eksempel. Han har, som Paulus skriver, stridt den gode strid, fuldført løbet og bevaret troen.

En kvindes bøn blev hørt

George blev født i New Jersey, USA, i 1938. Da han var 14 år gammel, gav en kvinde ved navn Dorothea Clapp ham en kopi af Johannesevangeliet. Fru Clapp bad i 18 år for, at eleverne på Georges skole skulle blive lidenskabelige Jesus-tilhængere og bringe hans budskab til jordens ende. Tre år senere deltog George i et Billy Graham-møde i New York City, hvor han gav sit liv til Jesus. Hele hans liv blev forandret.

Kaldet til mission

Inspireret af Jesu befaling om at gøre alle folkeslag til hans disciple begyndte George at dele sin tro med sine medstuderende. Inden for et år havde to hundrede valgt at følge Kristus. På sit college i Tennessee blev George kaldet til at række ud til de mennesker, der ikke har adgang til Bibelen, og i 1957 solgte han og to venner derfor nogle af deres ejendele for at finansiere et roadtrip til Mexico.

De tog 20.000 spansksprogede traktater og 10.000 evangeliehæfter med sig til uddeling. Mange flere rejser fulgte og George kom i brand for dem, der aldrig havde hørt evangeliet; ”de mindst nåede”.

Missionærparret Verwer

Da George senere flyttede til Moody Bible Institute i Chicago, Illinois, fortsatte George sin tjeneste med at motivere til bønnenætter for de mindst nåede og arrangere uddeling af kristen litteratur. Det var på Moody, at George mødte Drena Knecht, som han senere blev gift med. I 1960 blev George og Drena gift.

De prioriterede deres tjeneste for Herren og solgte nogle af deres bryllupsgaver for at finansiere et seks-måneders outreach til Mexico City, hvorefter de flyttede til Spanien, hvor de etablerede, hvad der skulle blive til OMs arbejde der.

Fik vision i en trækrone

Mens han var i Europa, smuglede George bibler ind i østbloklande, men efter at være blevet arresteret og deporteret tog han sig tid til at reflektere. Under en tid i bøn i Wien, klatrede George op i et træ, hvorfra han så en gruppe unge mennesker stige ombord på en bus. I det øjeblik sprang navnet Operation Mobilization op i hans tanker og ideen om at mobilisere ’buslæs’ af unge mennesker til mission. Under George Verwers ledelse, som var drevet af passionen for at nå dem, der aldrig har hørt evangeliet, voksede OM i 60’erne, 70’erne og 80’erne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:George Verwer (1938-2023) inspirerede mange enkeltpersoner og kirker til mission iført en jakke med et påtrykt verdenskort. Foto: Operation Mobilisering

Det første af fem skibe var dansk

Først blev teams sendt på kryds og tværs af Europa, men på OMs årlige konference i september 1970 hørte George, at det danske skib Umanak var til salg. Det købte OM på mirakuløs vis som det første af fem missionsskibe. Skibet blev søsat i 1971, og siden da har mere end 49 millioner mennesker besøgt bogmesserne ombord på OMs skibe og over 70 millioner bibler er blevet distribueret i 151 havnebyer verden over.

Mange af de frivillige om bord tog tilbage til deres hjemlande for at åbne lokale OM kontorer, og det har ledt til, at OM i dag har kontorer i over 100 lande.
Efter at have tjent en årrække i Indien, bosatte George og Drena sig sammen med deres tre børn i London, hvor George fortsatte med at forkynde radikalt discipelskab inden for OM.

George ledte OM frem til 2003, og koncentrerede sig derefter om særlige projekter og talte om global mission i tusindvis af menigheder verden over. Hans autentiske livsstil og iver for udbredelsen af ​​evangeliet har motiveret utallige enkeltpersoner og kirker til mission. Må mindet om George fortsat få det bedste frem i os, så vi kan tage stafetten og løbe videre i det kald, vi har fået.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ære være hans minde!