Vækkelses-pionéren Verner Andersen fylder 80 år

Verner og Luise fandt sammen på deres ældre dage.

Tidl. fabrikant Verner Andersen, Silkeborg, har altid været med, hvor der var vækkelse, eller hvor, der var noget vigtigt at slås for, som fx Israels ret til at eksistere eller de kristne værdier.

Verner Andersen meldte sig straks ind i Kristeligt Folkeparti, da det opstod, og han har været aktiv i 50 år! Han var også med, da Dansk Oase opstod i 1989 og sad 6 år i ledelsen. Han har også været initiativtager til en årlig oase-weekend, som begyndte på Holmsborg-lejren i Vestjylland, og nu holdes på Rudehøj Efterskolen i februar hvert år. Verner fik også idéen til Plus-Oase sommerlejren, som tegner til at blive en stor succes på 6. år i træk.

Verner har arbejdet indenfor tekstilindustrien siden han var soldat. Men konkurrencen fra udlandet og fra de store blev for svær. For 15 år siden flyttede han og Grethe fra Herning til Silkeborg, hvor de fik et dejligt hus ned til Gudenåen. De blev meget glade for at komme i Borgerkirken, som er en luthersk frimenighed. Desværre mistede Verner sin hustru Grethe efter 6 år med alzheimers i januar 2020.

Hun efterlod sig foruden Verner også 5 børn, 18 børnebørn og 7 oldebørn. At miste Grethe efter 55 års ægteskab var meget hårdt. Men livet var ikke slut, opdagede han, da han i julen 2020 mødte Luise fra Bornholm (ovenikøbet gennem en artikel i Udfordringen om at bevare glæden trods alt, som Verner havde skrevet.)

Begge er aktive i det kristne arbejde, og deres store passion er Israel, som Verner anser for at være Guds udvalgte folk. Fødselsdagen fejres den 23. april efter gudstjenesten i Borgerkirkens lokaler på Kastaniehøjvej 4, Silkeborg.