Vækkelse i Rødovre

Johnnie Gregersen

For ikke mange uger siden stod følgende overskrift at læse på forsiden af Danmarks vigtigste avis: Vækkelse i Rødovre. Vi er en lille bedegruppe, som troligt har bedt for Rødovre en gang om ugen siden 2014, altså i over 8 år. Og vi syntes, det var stort, at det var vores lille kommune af landets 98, som først blev nævnt i samme sætning som ordet ”vækkelse”.

Æren er Guds alene, ikke vores eller nogen andre blandt byens ca. 40.000 indbyggere, vi er bare lykkelige for at være med i Hans planer. Siden 1964 lå Statens Pædagogiske Forsøgscenter, en eksperimenterende statsskole for 8.-10. klassetrin, senere kendt som Ungdomsbyen, på en matrikel i den nordlige del af byen, i Islev Sogn.

I den lille ”by” var der også en kirkebygning, en rundkirke med sin egen historie. Men for ca. 5 år siden blev det besluttet, at alt skulle rives ned og nye boliger skulle opføres, så grunden blev solgt. Men byens bedegruppe kom forbi på en af sine ”patrulje-ture” rundt i byen, inden den et par år senere fik lov at holde sine bedemøder i en lokal folkekirke.

Vi standsede bilen og steg ud og proklamerede, at i Jesu’ Navn skulle denne bygning ikke rives ned sammen med resten af de mange bygninger i området, men bestå og bruges til Guddommelige formål – gerne bøn 24-7, som findes i andre lande. Efter istandsættelse, foretaget af en kær og ansvarlig kristen broder, er bygningen, som ligger på Islevgård Alle 7, nu endelig taget i brug efter mange års forladthed.

Og det er lykkedes for nogen, der elsker Gud og at bede til Ham, at få lov at leje den til Danmarkshistoriens Sidste Store Bededag den 5/5-2023, hvor der vil være et mega bedemøde på 9 timer fra kl. 09:00 – 18:00. Normalt er der ikke mange deltagere til bedemøder i landets kirker. De fleste kirker har ikke engang bedemøder.

Derfor var det tilsyneladende rimeligt at sløjfe den fridag til at bede, da ingen alligevel ville bede mere end en time eller to, hvilket kan klares en hvilken som helst hverdag efter arbejde, som i vore dage gennemsnitligt jo kun er 7,4 timer af døgnets 24. Der er så også kun plads til 50 personer i lokalet indenfor, hvilket leder tanken hen på Abrahams bøn til Herren om at skåne byen (Sodoma), hvis der kunne findes 50 retfærdige i den.

Hvis alt går som Herrens Ånd vil, og vi håber, vil de 9 timers bøn opleves for lidt og så bliver det måske alligevel ikke den sidste bededag i Danmarkshistorien. Maran Ata!


Artiklen fortsætter efter annoncen: