Henrik Ertner Rasmussen 70

Henrik Ertner Rasmussen var generalsekretær i Dansk Europamission i 21 år (1997-2018).

Tidligere missionær og generalsekretær i Dansk Europamission, Henrik Ertner Rasmussen, Otterup, fyldte 70 år den 15. maj.

Henrik Ertner Rasmussen var først konservatorieuddannet musiker fra Det Jyske Konservatorium og konservatoriet i Haag, før han begyndte at læse teologi. I Haag mødte han pastor Richard Wurmbrand, der havde siddet i fængsel i Rumænien i 13 år under kommunismen.

Mødet med denne præst ”fik sat skub i mit ønske om at blive kristen, men jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg en dag ville komme til at efterfølge Neerskov som leder af Europamissionen,” fortæller Henrik Ertner i en artikel på Dansk Europamissions hjemmeside. Her oplyser han også, at han selv blev kristen i 1980.

Tilbage i Danmark begyndte Henrik Ertner så at læse teologi, og gennem Youth for Christ mødte han Nete, som han blev gift med i 1981. Henrik Ertner fik embede som sognepræst i Ulstrup-Gundersted Pastorat i Viborg Stift, hvor han var i tre år. Herefter læste han arabisk og islam i Rom, før han og Nete blev udsendt af Dansk Missionsselskab til Kairo, hvor de arbejdede i syv år.

Senere fulgte en kort udstationering for Brødremenighedens Danske Mission til Albanien i 1996. Henrik Ertner Rasmussen havde efter mødet med pastor Wurmbrand et stort hjerte for forfulgte kristne, og i perioden 1997-2018 var han generalsekretær i Dansk Europamission. Også efter 2018 har han arbejdet i Tænketanken for Forfulgte Kristne, ligesom han er med i bestyrelsen for menneskeretsorganisationen Forum 18.

Henrik og Nete Ertner har to børn og seks børnebørn. De er aktive i den katolske kirke, blandt andet gennem Alban- og Sergijsamfundet.