4.000 døbt i LA 50 år efter historisk massedåb

Også under Jesus-revolutionen i 1970’erne blev hundreder af mennesker døbt ved Pirates Cove syd for LA.

I filmen Jesus Revolution kan man se scener fra denne historiske massedåb.

I pinsen 2023 blev der holdt dåb for 4.166 personer ved Pirates Bay syd for Los Angeles, hvor hundreder blev døbt under Jesus-vækkelsen i 70’erne.

Det, der nu kaldes ”den største dåbshandling nogensinde”, blev arrangeret af menigheden Oceans Church i samarbejde med 280 menigheder fra hele Californien, skriver Christian Headlines.

50-års jubilæum

Ifølge CBN News var mere end 280 kirker og 8.000 deltagere vidne til, at de 4.166 mennesker blev døbt ved Pirate’s Cove. ”Sikke en fantastisk og historisk dag,” sagde musiker og præst ved West Coast Life Church, Ray Gene Wilson, på Instagram . ”Tusinder døbt ved Pirates Cove, Gud bevæger sig i Californien!”

”Det er helt fantastisk at bede for dem alle i deres nye vandring med Jesus… Velkommen til Gudsrigets familie,” kommenterede en person på Instagram. ”Kirken lever! Sikke et smukt syn i det sydlige Californien i går!!! På 50-årsdagen for Jesus-bevægelsen,” skrev lovsangsleder Lindy Cofer på de sociale medier.

”Det var sådan en velsignelse at se så mange mennesker blive døbt, men det at se det ske det samme sted, hvor hippierne gjorde det for 50 år siden under The Jesus People Movement, var bare surrealistisk,” skrev videografen Eddy Ferguson.

Jesus Revolution rører folk

Jesus-bevægelsen og massedåben i Pirates Cove for 50 år siden er begge med i filmen Jesus Revolution. Filmen gik i USA’s biografer i februar, hvor den var et kæmpehit. Den har også toppet DVD- og Blu-ray-salget i denne måned. Filmen fokuserer på den californiske megakirkepastor og grundlægger af Harvest Crusades, Greg Laurie, som deltog i Jesus-bevægelsen i 1970’erne.

”Folk er sultne efter det her,” sagde Greg Laurie om filmen. ”Jeg har aldrig hørt om en film i teatret, hvor folk brød ud i spontan bøn og tilbedelse.
Jeg hørte også, at den blev vist i biografen et sted, og bagefter ønskede nogle børn at blive døbt, og de døbte dem i springvandet foran biografen.
Jeg har aldrig før hørt om sådanne ting, så jeg tror, ​​at det altsammen er små indikationer på, at Gud har sat gang i noget.”