’Jeg afviser begge holdninger til kvindelige præster’

Rich Warren

”Der er bibelske alternativer til både komplementarisme og egalitarisme,” fastslår Rich Warren i en videoserie med titlen ”SBC at the Crossroads.”

Grundlæggeren af Saddleback Church har i flere sammenhænge udtalt sig om kvindelige præster. Det skyldes, at kirkesamfundet Southern Baptist Convention har kritiseret valget af et præstepar, altså både en mand og en kvinde, som nu er Warrens afløsere i megakirken i Californien.

Afviser to opfattelser

Rick Warren afviser de to mest udbredte holdninger til kvinders tjeneste. Det drejer sig om hhv. komplementarisme og egalitarisme. Ifølge komplementarismen er der ifølge Bibelen tale om kønsroller, så præsteembedet er forbeholdt mænd. Det modsatte synspunkt, egalitarismen, hævder fuld ligestilling for mænd og kvinder i kirkens tjeneste.

– Begge disse positioner har styrker, men de har også, efter min mening, ubibelske svagheder, og de ignorerer vigtige bibelvers. Jeg afviser dem begge, hævder Warren og peger på, at Paulus tilsyneladende modsiger sig selv i dette spørgsmål.

Tre års bibelstudier

Warren udtaler ifølge The Christian Post, at han var opdraget med visse “kulturelle synspunkter om kvinder”, men det ændrede sig efter tre års bibelstudier og eksegese.

“Det var en svær rejse at få mine fordomme og kulturelle traditioner blæst væk af Guds Ord. Men da jeg blev konfronteret med sandheden, måtte jeg ydmygt omvende mig, uanset hvad mine venner ville tænke om mig,” sagde han. Warren forklarer, at Jesu konfrontation med farisæerne, som var kendt for deres traditioner og religiøse regler, ændrede hans synspunkt.

“De elskede at lave regler. De elskede at være legalistiske. Og Jesus stiller dem et spørgsmål … ‘Hvorfor bryder I Guds befalinger for jeres traditioners skyld?’ Nå, det gjorde det for mig. Det var det, der skubbede mig over,” siger han.

I oktober 2022 omtalte Warrens efterfølger i Saddleback Church, Andy Wood, sin kone, Stacie, som “præst” på kirkens hjemmeside. I februar afgjorde SBC Executive Committee så, at Saddleback Church, som Warren grundlagde i 1980, ikke længere var i et “venligt samarbejde” med kirkesamfundet SBC.


Artiklen fortsætter efter annoncen: