Buddhistisk jøde fik over naturligt møde med Jesus

Foto: Skærmprint fra The Chosen Sæson 3, i scenen med bespisningen af de 5000.

Jøden Jason Sobel var på en spirituel rejse, der inkluderede buddhisme, da han en dag fik et overnaturligt møde med Jesus. Straks efter ringede hans ven og udfordrede Jason på hans bibelkundskab…

Jason Sobel, der nu fungerer som konsulent i jødedommen på tv-serien The Chosen, fortalte Christian Headlines, at han voksede op i et jødisk hjem i New York-området. Han havde dog ikke studeret de messianske profetier, før han blev voksen.

Spirituel jøde ser Jesus

Jason siger, at hans omvendelse begyndte med en generel utilfredshed med livet. ”Jeg arbejdede i musikindustrien i et stort optagestudie. Jeg kiggede på alle disse berømte menneskers liv og sagde: ’Der må være mere i livet end bare dette.’ Så jeg tog på en spirituel rejse, studerede med min rabbiner og dyrkede kampsport. En dag mediterede jeg, og jeg havde et overnaturligt møde med Jesus, Yeshua,” sagde Jason Sobel ifølge Christian Headlines. I en video fortæller han, at han under meditationen blev løftet op til Himlen og så Kongernes Konge.

”Jeg vidste bare, hvem det var. Det var Yeshua,” fortæller han. Jason rystede, da han atter oplevede at være ”tilbage i kroppen igen”. Men dengang vidste han ikke meget om Jesus (Yeshua). Faktisk troede han, at Jesus var en jødisk dreng, der var konverteret til katolicismen. Det overnaturlige møde med Jesus kom dog ikke til at stå alene. For kort efter ringede Jasons bedste ven med en udfordring, fortæller Christian Headlines.

Skærmprint fra TBN-serien ”The Chosen Unveiled”, der har rabbi Jason Sobel som vært. I denne serie forklarer han, at Det Gamle Testamente på mange måder fortæller om Jesus som den kommende Messias. Som messiansk jøde har Jason Sobel desuden skrevet flere bøger, blandt andre ”Mysteries of the Messiah”.

Udfordret af GT-tekst

”Så ringede min bedste ven lige efter det til mig og sagde: ’Jason, du gik i hebraisk skole, kan du kende forskel på Det Gamle og Det Nye Testamente?’” Jason Sobel var ret sikker på, at han kunne ”spotte” forskellene mellem de to testamenter. Men der tog han fejl, for vennen læste denne tekst: ”Han blev knust for vores overtrædelser, knust for vores misgerninger, og ved hans sår er vi helbredt.”

Jason sagde: ”Det er klart, det er Det Nye Testamente.” Men vennen svarede: ”Nej, det er Esajas 53, og det handler om den jødiske profet, der taler 700 år før, han nogensinde vandrede på jordens overflade.” Derefter begyndte Jason Sobel at komme i en messiansk menighed, ledet af rabbiner Jonathan Cahn. Her lærte han Yeshua at kende som den jødiske Messias.

Messiansk forfatter

Jason Sobel har skrevet to bøger sammen med Kathie Lee Gifford: The God of the Way og The Rock, The Road og The Rabbi, og han leder den messianske NGO Fusion Global. ”Jesus er ”den, som Moses og profeterne talte om,” fastslog Jason Sobel overfor Christian Headlines. Han tilføjer, at han selv ærer sin historie og arv ved at tilbede i en messiansk menighed.

”Vi elsker kirker, og vi elsker at tilbede i kirker. Men samtidig er vi nødt til at forstå, at Jesus og alle de første disciple var jøder. Jesus var en rabbiner,” sagde Jason Sobel. Målet med TBN-serien The Chosen Unveiled er ifølge rabbineren selv at hjælpe seerne med at forstå både den jødiske og den åndelige baggrund for de bibelske beretninger.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gammel Testamente-teksten som jøden Jason ikke genkendte

”Han blev gennemboret for vores synder og lemlæstet for vores overtrædelser. Straffen ramte ham, for at vi kunne gå fri. Ved hans sår blev vi helbredt. Vi var som får, der var faret vild, vi gik hver vores egen vej. Men Herren lod ham bære den straf, som vi skulle have haft. Han blev pint og mishandlet, men var tavs som et lam, der føres til slagtning, som et får, der lader sig klippe uden at klynke. Han blev ydmyget, dømt og ført bort. Efterkommere har han ingen af, for hans liv på jorden endte brat. Han tog straffen for folkets skyld.”