Ekstremister dræbte over 42 ikke-muslimer på kostskole

Islamister fra terrorgruppen ADF angreb den 16. juni denne skole i Uganda, hvor de dræbte 42 kristne børn og voksne.

Under angrebet på en kostskole i Kasese-distriktet i Uganda den 16. juni blev de muslimske børn skånet. Over 42 personer, fortrinsvis drenge, blev dræbt, og flere piger blev kidnappet.

Sent fredag aften den 16. juni angreb ekstremisterne Lhubiriha Secondary School, som ligger tæt på grænsen til DR Congo. Det er en privatskole, hvor de fleste elever er kristne, skriver Open Doors. Det fremgår af samtaler, som Open Doors’ lokale medarbejdere havde med en overlevende fra angrebet, at de muslimske elever blev adskilt fra de øvrige før massakren. De lokale medarbejdere har også talt med pårørende til ofrene, blandt andet en familie, hvor far og søn døde, mens en anden søn er savnet.

Børnene sang kristne sange kort før angrebet

En kvinde, der bor overfor skolen, har ifølge Cvandaag.nl fortalt, at børnene havde sunget gospelsange lige før angrebet. Derefter havde angriberne låst drengene inde på deres sovesal, overhældt dem med benzin og sat ild til dem. Det lykkedes pigerne at flygte fra deres sovesal, men de blev efterfølgende stoppet og kidnappet af terrorister med bajonetter og macheter.

Ifølge både ugandiske og internationale nyhedsmedier mener den ugandiske hær, at Allied Democratic Forces (ADF) står bag angrebet, skriver Open Doors.
ADF opstod i Uganda i 1990’erne og har siden spredt sig til flere andre lande i Afrika. Gruppen er ikke officielt tilknyttet terrororganisationen Islamisk Stat, men der er tydeligvis tætte bånd imellem de to organisationer.