Kristne turister søger efter bibelske steder i Saudi-Arabien

En turist på ”Mosesbjerget”, som ligger på Sinai-halvøen. Andre turister søger nu efter Sinai-bjerget i Saudi-Arabien.

Evangeliske kristne strømmer til Saudi-Arabien for at søge efter Sinai-bjerget og andre bibelske steder.

Det skriver Christian Headlines på baggrund af en rapport i New York Times. Her oplyses det, at Saudi-Arabien, som i 2019 besluttede at åbne sine grænser for turister, nu får besøg af et overraskende stort antal evangeliske kristne. I 2019 tillod landets nye leder, kronprins Mohammed bin Salman, at turister måtte besøge landet uden at skulle følge de tidligere så strenge regler for påklædning, skriver BBC.

Moses har sandsynligvis besøgt det nuværende Saudi-Arabien. Også det bibelske folk midjanitterne menes at have boet i her. Nogle turister mener desuden, at Sinai-bjerget, hvor Moses modtog de ti bud, ligger i det nuværende Saudi-Arabien – selvom de fleste mener, at bjerget ligger på Sinai-halvøen i det nuværende Egypten.