Diakoniprojektet ’Kirke Care Hillerød’ 10 år

Uddannede frivillige fra Kirke Care Hillerød er aktive om aftenen med nærvær, lydhørhed og omsorg.

Det tværkirkelige arbejde Kirke Care Hillerød kunne den 7. juni fejre 10 års fødselsdag.

Den 7. juni 2013 blev Kirke Care budt velkommen på gaden i Hillerød af byens unge – og af Hillerød Kommune, Natteravnene og Nordsjællands Politi. 21 folkekirker, frikirker og kirkelige foreninger var med fra start. Kirke Cares 10-års jubilæum blev fejret med reception på Torvet i Hillerød den 9. juni fra kl.15.30-16.30 – og med gospelkoncert i Hillerød kirke kl. 20. Og så var der fødselsdagskaffe og -kage på Torvet fra kl. 21.

Over 400 nætter med kirken i byen

Nu er der 18 folkekirker, frikirker og kirkelige foreninger i og omkring Hillerød med i Kirke Care Hillerød. Som pilotprojekt har Kirke Care Hillerød siden starten i 2013 hvert år gennemført kursusforløb for nye frivillige. Siden 2013 har der været Kirke Care teams af uddannede frivillige i byen mere end 400 nætter – med nærvær, lydhørhed og omsorg.

Medarbejderne har brugt mere end 400 dage/aftner i Hillerød Øst som en del af det boligsociale fællesskab. Kirke Care har de seneste par år indgået partnerskab med Menighedsplejen i Danmark. Dette partnerskab er i udvikling – og har muliggjort spredning af Kirke Care projektet rundt i landet. Kirke Care projektet er nu spredt til Vejle, Nørrebro, Holstebro, Frederikssund og Halsnæs – og er på vej til endnu flere byer.

Det er tid til at være kirker ud af kirken – for sammen at være en velsignelse og en nærværende og opmærksom ressource i byen. Og så gir´ det også en helt ny mening at være kirker, når vi ikke kun er kirker for os selv, fastslår Menighedsplejens Kirke Care konsulent, Thyge Enevoldsen. Han fortæller om folks reaktioner på arbejdet:

Thyge Enevoldsen er konsulent og landskoordinator for Kirke Care.

– En præst og Kirke Care-frivillig sagde til mig for nylig: “Det er en helt ny måde at være kirke på.” Og en ung sagde til os for noget tid siden: “Kirkerne i byen – det er da også på tide.” Thyge Enevoldsen opfordrer interesserede til at tage kontakt til ham på mail: ten@km.dk, hvis man ønsker at være med i Kirke Care arbejdet.

Bestyrelsen for Kirke Care Hillerød består af Formand – Jacob Winther (Hillerød kirke); Kasserer – Henry Haahr (LM Ullerød); Bent Thomsen (Præstevang); Henning Jørgensen (Frikirken Alive); Lone Henriksen (Slotskirken) og Morten Salvigsen (Frikirken Alive).