Skoleleder bliver forstander på Grejsdalens Efterskole

Leif Kruse har tidligere været forstander på Sydvestjyllands Efterskole.

Leif Kruse

Skoleleder Leif Kruse, Børkop, tiltræder som forstander på Grejsdalens Efterskole i Vejle fra den 1. august 2023.

– Det er en stor glæde at være sammen med børn, og jeg oplever hurtigt at få deres tillid, fortæller Leif Kruse, som kan fremvise et imponerende CV med flere uddannelser og ledelsesjobs.

Landmand og lærer

Før Leif Kruse afsluttede sin læreruddannelse på Silkeborg Seminarium i 2000, havde han taget landbrugsuddannelsen ”Det Grønne Bevis” (1990). Herefter tog han en uddannelse som planteavlstekniker 1990-1992. Også læreruddannelsen blev efterfulgt af en diplomuddannelse i skoleledelse, som Leif Kruse afsluttede i 2016 med et projekt om efterskoler.

Den kommende efterskoleforstander har blandt andet været lærer på den kristne friskole Klippen i Voel (1992-2000) og på Djurslands Efterskole i Fjellerup i perioden 2000-2008. I 2009-2019 var han forstander på Sydvestjyllands Efterskole i Bramming. Herefter blev han skoleleder på Daugård Skole i Hedensted Kommune

Løber og glad træner

– Jeg nyder at være aktiv og i bevægelse – og er fuld af godt humør, fastslår den 56-årige Leif Kruse. De sidste 15 år har han således været meget engageret i fodbold og volleyball, hvor han hver uge har trænet børn og unge i alderen 6-15 år. I perioden 2006-2019 var han leder af Kidsvolley i Fjellerup IF og senere Bramming IF, hvor ca. 25 børn deltog, og han blev i 2014 kåret som ”Årets gnist” af Dansk Volleyballforbund.

Den aktive sportsmand er også langdistanceløber med 28 maratonløb og et 100 km-løb bag sig. Han har desuden dyrket triatlon og gennemførte en fuld distance ironman i 2015.

Frimenigheden Broen

– Jeg er kirkeligt engageret i Frimenigheden Broen og var tidligere en del af Bramming Frimenighed og Fjellerup Valgmenighed, oplyser Leif Kruse.
Den kommende forstander i Grejsdalen er gift med Bente, der er lærer og nyuddannet cand. pæd. psyk. fra Århus Universitet.
Ægteparret, som har tre voksne børn, er desuden med i en bibelkreds ud fra Børkop Indre Mission.

Grejsdalens Efterskoles tidligere forstander, René Brorson, døde pludseligt natten til den 15. november 2022. Herefter blev Johannes Toftdal konstitueret forstander. I februar 2023 meddelte Morten Meiner, der er formand for GE’s bestyrelse, at man i samarbejde med et rekrutteringsfirma var i fuld gang med at finde en ny forstander til efterskolen. Denne proces er nu afsluttet med ansættelsen af Leif Kruse.


Artiklen fortsætter efter annoncen: