Livets flod

Af Ole Bering. Pensioneret lærer

Nogle gange finder mennesker ro for deres urolige hjerte ved havet eller ved en flod. Det har jeg en lille beretning om.

Lad os først se på hvilken flod, som hovedpersonen gik ned til for at få afløb for sine længsler. Det var Tigris, som vi kender fra 1. Mosebog. Der gik en flod gennem Paradisets Have, og den delte sig efter sigende i fire strømme, hvoraf Tigris var den ene. En kendsgerning er, at Paradiset ikke eksisterer mere rent fysisk, men Tigris ligger i det nuværende Irak. Jeg blev opmærksom på denne person, da jeg på Youtube hørte sangen ”Bless the Lord, oh my Soul”. I kommentarfeltet nedenunder skrev en mand følgende:

”Jeg blev født som muslim i Irak. Jeg var bekymret og deprimeret og sad og kiggede ned i Tigris floden i min by. Jesu ansigt viste sig for mig i vandet og sagde til mig: ”Søn, du er ikke alene.” Og nu er jeg en kristen, og jeg beder hver dag ved bredden af floden. Tak, Jesus, for denne nåde. Jeg er ikke alene nu, Jesus er med mig.”

Det vand, som han spejlede sit triste ansigt og sine problemer i, blev med ét til livets flod for ham. Hvordan? Ved at Jesus Kristus åbenbarede sig for ham, så han forstod, at han ikke er alene med sine bekymringer. At der er en levende Gud, som ikke havde glemt ham. Det viser, at Gud kan have mange veje til et menneske, men vejen er altid Jesus Kristus.

Denne mand ville nok ikke frit kunne møde Kristus i en kirke i Irak, men så valgte Gud en anden vej til mandens hjerte. Det viser for mig Guds kærlighed, storhed og kreativitet. I Johs. Åb. 22 står der, at der igennem Det ny Jerusalem går en flod med livgivende vand, livets flod. Den udspringer fra Guds og lammets trone og bladene på træerne langs floden er til lægedom for folkeslagene.

Det vand, som manden sad ved, forvandlede Gud til livgivende vand. Jesus mødte ham der midt i hans triste liv. Sådan kan Jesus møde ethvert menneske. Ikke nødvendigvis som denne mand, men altid gennem Jesus Kristus, der ser hjertets inderste længsel. Hvor ligger da Paradiset i dag? Dér, hvor Jesus er. Røveren på korset, der så Jesus lide døden i sit sted, fik de livgivende ord fra Jesus: ”I dag skal du være med mig i Paradis.”

I mødet med Jesus kan vi som manden i sandhed synge: ”Bless the Lord, oh my Soul”.