En forfriskende tilgang til Ordet

En læser fortæller om sin oplevelse i en tamilsk menighed i Sønderborg.

Her ses størstedelen af den tamilsk-danske menighed i Sønderborg. Den består dels af tamiler, som kom hertil for mange år siden, og dels af den nye generation, som er vokset op som danskere.

Af Anatoli Ravn

Jeg havde den store glæde at besøge den tamilske menighed i Sønderborg påskesøndag sammen med Anne Manning og mine to ældste børn.

Vi blev modtaget med en oprigtig gæstfrihed, og der blev oversat til dansk for os, og vi sang nogle kendte sange på engelsk, mens de sang dem på tamilsk. Selvom jeg nok gik glip af noget, kunne jeg mærke deres ærefrygt for Gud, og selvom vi var så forskellige, var vi blevet flettet sammen i tro på Jesus. Det, der gjorde størst indtryk på mig, er deres passion for Ordet. Hele menigheden lærer bibelvers udenad hver uge, og børnene selv stod foran hele gruppen og reciterede deres vers enten på dansk eller engelsk. De små børn lærte salme 23 udenad og gjorde det ovenikøbet med stor frimodighed. Det gør noget med vores unge, når de ser andre jævnaldrende i brand for Guds ord.

Oplæring i ordet

De voksne i kirken havde en meget blid og legende tilgang til deres børn, men det var klart, at de tog Guds kald til at oplære dem i Guds ord meget alvorligt. Teenagerne i gruppen sang og spillede også en lovsang som de selv havde valgt til påsken. Over frokost fortalte en af mødrene mig, at de for nylig havde haft de syv kirker i Åbenbaringsbogen, hvor hver familie skulle studere og fremlægge en af kirkerne til gudstjenesten. Efterfølgende bestemte de som familie, at det ville være godt at studere de resterende seks kirker derhjemme, så de var sikker på, at de havde forstået, hvad Jesus advarede os om.
Jeg var helt forbløffet over at møde moderne familier, som havde så meget fokus på at lære Guds ord sammen. Da jeg spurgte mine piger, hvad de syntes om hele besøget, var det klart det sjoveste at få lov til at spise tamilsk mad med hånden og at prøve at synge på et andet sprog.
Vi er alle sammen kommet derfra beriget, og jeg blev mindet om vigtigheden af at besøge andre menigheder både for opmuntring og for at fejre, at vi har et fælles kald i Danmark til at dele Guds vidunderlige ord.
Vi ’skammer os ikke ved evangeliet, for det der Guds kraft til frelse for enhver som tror’. (Rom. 1, v 16).
Guds sandhed er den perle af uendelig værdi, som Danmark som samfund har forkastet. Vi skal hjælpe dem til at genopdage, at et liv i relation med deres far i himlen giver den fred, der overgår al forståelse, og som KUN findes i Jesus (Filip 4 v 7-9).