Livtag med troen blev til debutbog

’Jesus i øjenhøjde’ af Camilla Quist. 216 sider. 199,95 kr.

Da Camilla Quist startede på gymnasiet, oplevede hun, at hendes kristne tro blev udfordret. For at troen skulle give mening i den hverdag, hun mødte på gymnasiet, havde hun brug for, at Jesus kom ned på ”hverdagsniveau”. De kampe og erfaringer, hun fik med sig fra gymnasietiden, har hun nu beskrevet i bogen ’Jesus i øjenhøjde’.

– Jeg håber, at jeg kan gøre det med at tro på Jesus mindre abstrakt og fluffy, siger den unge forfatterdebutant, der i dag læser til socialrådgiver og er teenagerleder i Lindehøj Kirke. Camilla voksede op i det, som hun beskriver som en tryg og god kristen osteklokke. Men på gymnasiet havde hun svært ved at finde mening og relevans ved mange af de ting i den kristne tro, som hun var vokset op med.

– Jeg manglede noget. Jeg manglede at få Jesus ned i min øjenhøjde, så jeg kunne forstå ham. Han skulle helt ned på hverdagsniveau og på hverdagsdansk, ellers gad jeg ikke købe den, fortæller hun.
I ”Jesus i øjenhøjde” skriver hun om nogle af de ting, der står i Bibelen, som hun har haft allersværest ved at forstå.

– Det er emner, som jeg syntes virkede højtflyvende og abstrakte og til tider forstokkede og hellige. Emner som synd, næstekærlighed, alkohol, kirke, sex, sorg og bibellæsning. Ud fra mine hverdagserfaringer – og på helt almindeligt hverdagsdansk – vil jeg dele, hvordan tingene kom ned i øjenhøjde, så Jesus gav mere mening for mig, fortæller Camilla.

De livtag, hun tog med troen, og de medfølgende erfaringer fik efterhånden brikkerne til at falde på plads. Med bogudgivelsen håber Camilla også at komme ud til de unge i kirker, foreninger og skoler og derigennem være med til at hjælpe dem til at forstå troen og gøre den personlig og hverdagsrelevant. ’Jesus i øjenhøjde’ udkom på Lohses forlag ultimo maj.