Maria tog rejsen fra New Age til New Life i Jesus

- Det er vigtigt at spejle sig i Guds ord, siger Maria, hvis oldefar startede den første spiritistkirke i Danmark.

– I efteråret 2021 vækkede Gud rigtig mange mennesker fra New Age-miljøet. Derfor var jeg på ingen måde den eneste, og jeg fandt hurtigt et netværk via ”Lyt til Jesus”, som har hjulpet rigtig mange ud af New Age, fortæller Maria Olesen.

Jeg tror grundlæggende, der er en søgen efter sandheden inde i alle mennesker. Vi vil gerne vide, hvad meningen er med vores eksistens? Og de fleste af os har også en ide om, at der er noget større og noget mere, end vi lige kan se med vores fysiske øjne.

For mit eget vedkommende troede jeg i mange år, at den trosbevidsthed, jeg var vokset op med, var den sande.
Faktisk gik jeg rundt med den overbevisning, at min spiritistiske tipoldemor havde været langt forud for sin tid. For hun havde oplevet kontakt med den åndelige verden – ikke kun gennem ord og drømme. Men, hun havde siddet i møder med mennesker, hvor de så fysiske ting, som bestik og møbler blive flyttet rundt af åndelige væsener.

Spiritisme + kristen tro

Dette inspirerede min oldefar i sådan en grad, at han startede den første spiritistkirke op i Esbjerg, hvor familien hver uge samledes om den spiritistiske tro. Det er en lære, funderet på de kristne værdier og med kærlighed til Gud. Derfor har jeg også hele mit liv bedt Fadervor, og jeg har haft en stor åndelig bevidsthed.
De spiritistiske møder er funderet omkring et medium, hvor der foregår kommunikation fra den åndelige verden.

Her har jeg flere gange oplevet at få personlige beskeder, hvor jeg blev bekræftet i, at den åndelige verden eksisterede. Jeg voksede også op med reinkarnationstanken og har troet på, at vi hver især selv havde valgt at gå på jorden og også selv bestemt, hvilken familie vi ville fødes ind i. Jeg oplevede som sagt at vokse op med stor kærlighed til Gud, men også til mine medmennesker.

At vi alle er på jorden af en grund, at vi er forbundet på et åndeligt plan, og det er vigtigt at behandle alle mennesker, som man selv ønsker at blive behandlet. Jeg kan også huske, min søde mormor i en tidlig alder lærte mig vigtigheden af at undgå skældsord og aldrig at bande, da ord har betydning, og det er jo fuldstændig i overensstemmelse med Biblens ord, hvor der står, at; ”liv og død er i tungens vold…” (Ords. 18:21)

En kærlig Far

Grundlæggende oplevede jeg tilgangen til den spiritistiske tro meget kærlig og åben. Da jeg skulle konfirmeres, var der eksempelvis ingen pres omkring, hvad jeg skulle vælge. Derfor gik jeg også til præst med min klasse, således jeg havde noget at sammenligne med, og den gang fandt jeg valget meget let, da den Gud, folkekirkepræsten fremstillede, virkede meget hård og dømmende i forhold til den Gud, jeg havde lært om, hvor der var meget ”højt til loftet”.

I dag ser jeg meget anderledes på det, idet jeg forstår, at det eneste, Gud ønsker, er at beskytte os fra synden og alt, som forsøger at ødelægge os. Når han sætter rammer og regler op, så er det, fordi han ønsker at beskytte os fra det onde. Gud er denne utrolig kærlige Far, som gerne vil beskytte os fra at blive kørt over, og derfor siger han, at vi skal holde os fra at lege på motorvejen.

Men det kan du ikke se, når du er vokset op med en humanistisk Gud, hvor det meste er tilladt, så længe du ikke overtræder lovene, er ansvarlig og behandler andre, som du gerne selv vil behandles.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vidste ikke, at kontakt med døde er forbudt

Jeg voksede altså op med en tro og et kendskab til flere skriftsteder i Biblen. For eksempel gjorde det et stort indtryk på mig, da jeg læste Jesu ord; ”hvorfor ser du splinten i din brors øje, men lægger ikke mærke til bjælken i dit eget øje?” Jeg har på den måde altid oplevet en stor bevidsthed omkring vigtigheden i at ransage sig selv, inden man dømmer andre.

Jeg var sikker på, at jeg sagtens kunne udøve yoga,
læse horoskoper, opsøge healere, tage på Enneagram-kurser,
købe krystaller, læse englekort, dyrke tantra mm.
uden at det kolliderede med de retningslinjer, Gud opstiller.

Men der er også mange skriftsteder, som jeg ikke kendte, og som jeg først har lært at kende sidenhen. Eksempelvis vidste jeg ikke, at der står i Biblen, at vi ikke skal tage kontakt til afdøde (5 Mosebog 18:11) Ligeledes var jeg heller ikke bekendt med, at Jesus i det nye testamente proklamerer, ”Jeg er vejen og sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig.”

Det gjorde meget indtryk på mig, da jeg læste det, fordi det var først der, jeg rigtig forstod, hvor vigtigt det er at kende Jesus. At det er i Jesus, den sande frihed findes, og kender vi ikke Jesus, så har vi ikke den fulde forståelse af, hvem Gud er.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Længere ind i New Age

Da jeg senere i mit voksenliv bevægede mig længere og længere ind i den alternative verden – det, som også kaldes for New Age, havde jeg ingen ide om, at det gudsbillede, der bliver dyrket der, er helt forvrænget i forhold til den sande Gud. Jeg var sikker på, at jeg sagtens kunne udøve yoga, læse horoskoper, opsøge healere, tage på Enneagram-kurser, købe krystaller, læse englekort, dyrke tantra mm. uden at det kolliderede med de retningslinjer, Gud opstiller.

Jeg havde på ingen måder forstået, hvilke åndelige kræfter, der står bag alle disse tilbud i det alternative, men det, jeg kunne se og mærke på egen krop, var, at jeg ikke opnåede den glæde, tilfredsstillelse og ro, som jeg søgte efter. Jo mere, jeg dykkede ned i det alternative, jo dårligere fik jeg det. Min uro og rastløshed blev større. Mit selvværd og selvtillid blev dårligere.

Og jeg oplevede også, at følelser som skam, skyld og vrede blev meget dominerende i mit liv. Det var faktisk under et meget voldsomt vredesudbrud, jeg første gang oplevede, at Jesus meget overraskende kom op i min bevidsthed. Midt i alt raseriet og tårerne så jeg pludselig et billede, hvor jeg hang på korset i stedet for Jesus.

Det var, som om Jesus viste mig, at jeg havde taget en masse unødvendig skyld på mig, og at det var der ingen grund til, for han havde allerede taget det hele på sig. Dette gjorde, at jeg nogle dage efter gik ud og købte et kors, således jeg kunne blive mindet op, at Jesus allerede havde taget det hele. Og jeg kan se i dag, at det var der, jeg inviterede Jesus ind i mit liv. Jeg havde på det tidspunkt ikke overgivet mig helt til ham, men et lys var blevet tændt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det er i Jesus, den sande frihed findes,
og kender vi ikke Jesus,
så har vi ikke den fulde forståelse af, hvem Gud er.

Fra New Age til Kristus

Min egentlig opvågning skete først nogle år efter, hvor jeg gik en tur på stranden i Esbjerg. Her viste Gud mig et syn, hvor jeg befandt mig i et hamsterhjul, og da jeg så det billede, vidste jeg, at jeg aldrig ville finde svarene, freden og sandheden i New Age, og at så længe jeg søgte der, så var jeg i fangenskab. Det var utrolig voldsomt at få øje på, da størstedelen af det, jeg havde troet på, smuldrede for øjnene af mig, men samtidig gav det også håb.

I den periode, hvor jeg vågnede op fra mit åndelige mørke – i efteråret 2021, vækkede Gud rigtig mange mennesker fra New Age-miljøet. Derfor var jeg på ingen måde den eneste, og jeg fandt hurtigt et netværk via ”Lyt til Jesus”, som har hjulpet rigtig mange ud af New Age. Derudover ledte Gud mig i foråret 2022 til Kirkecenter Livets Kilde i Esbjerg, hvor jeg mødte nogle fantastiske mennesker, der støttede mig i min rejse og frihed fra New Age til Kristus.

Det er jeg meget taknemmelig for, og jeg vil anbefale alle, der er nye i troen, at opsøge et kristent fællesskab/netværk. Derudover har det også været en stor hjælp, at der i Esbjerg findes ”Healing Rooms”, som er et sted, hvor de hver tirsdag beder for mennesker.

Bibelen som spejl

Jeg vil også sige, at for mig kom friheden og roen i Jesus ikke fra den ene dag til den anden. Jeg har oplevet meget kamp – især det første halve år, og her er det utrolig vigtigt at blive ved med at have blikket rettet mod Jesus. Vi skal huske, at vi ikke skal spejle os i verden, men vi skal spejle os i ordet. Altså spejle os i, hvad Biblen siger om os.

Eksempelvis står der i Salme 139, at ”…jeg er underfuldt skabt” og at Gud kender hvert hår på dit hoved. Gud siger endvidere, at han har ”planer om lykke, ikke om ulykke, om at give os en fremtid og et håb.” Han vil altid kæmpe for dig. Det er disse løfter, vi skal hvile i og så lade Gud forny vores hjerte og sind. Kommer der tanker til dig, som ikke løfter dig, men tværtimod gør dig trist eller modløs, så er det ikke fra Gud, og så kan du tage tankerne til fange og afvise dem i Jesu navn.

Gud elsker os med en kærlighed, som vi nok aldrig kommer til at forstå omfanget og dybden af, men vi skal huske, at hver gang vi møder os selv og andre med kærlighed, så ærer vi Jesus og det kæmpestore offer på Golgata, han gav for vores skyld. Den fred, jeg har søgt efter hele livet, den har jeg nu endelig fået, og det er jeg Gud dybt taknemmelig over.