Sygeplejerske og datter er nu løsladt

Alix Dorsainvil (til højre) blev bortført sammen med sin datter fra en klinik i Haiti den 27. juli. Foto: El Roi Haiti

Kort efter redaktionenes afslutning i sidste uge kunne NGO’en El Roi oplyse, at den amerikanske sygeplejerske, Alix Dorsainvil, og hendes lille datter, der blev bortført 14 dage tidligere, er blevet løsladt i god behold.

“Det er med hjertet fyldt af taknemmelighed og enorm glæde, at vi hos El Roi Haiti bekræfter den sikre løsladelse af vores medarbejder og ven, Alix Dorsainvil og hendes barn, som blev holdt som gidsler i Port au Prince, Haiti. I dag priser vi Gud for bønnesvar!” skrev embedsmænd fra El Roi Haiti i en erklæring, der blev offentliggjort på hjemmesiden.

Den amerikanske sygeplejerske er gift med El Roi Haitis grundlægger, Sandro Dorsainvil. Hun begyndte at arbejde som skolesygeplejerske i organisationen i 2020. Efter kidnapningen beskrev NGO’en hende som en, der “lever et liv i Jesu fodspor.” Den dag, hun blev bortført, fortalte vidner til Associated Press, at Alix Dorsainvil havde taget sig af patienter i en lille murstensklinik, da bevæbnede mænd brød ind og tog hende til fange.

Efterfølgende blev det oplyst, at bortførerne havde krævet en løsesum på 1 million dollars. Det vides endnu ikke, om der blev betalt løsepenge i forbindelse med løsladelsen af ​​Alix Dorsainvil og hendes datter. El Roi Haiti har med henvisning til 1 Peter 5,10 udtalt, at løsladelsen af ​​deres grundlæggers kone og hans datter også er et vidnesbyrd om Guds trofasthed og bønnens kraft.

Vi priser Gud for, at han har vist sig trofast, da han genopretter, støtter og styrker Alix og hendes familie, tjenesten i El Roi Haiti og det samfund, som Alix har påvirket – og fortsætter med at påvirke – med sin tjeneste i Haiti,” skriver organisationen El Roi Haiti.