To pinsepræster har været fængslet i over 19 år i ”Afrikas Nordkorea”

Eritrea har tilbageholdt pastorerne i over 7.000 dage uden hverken retssag eller sigtelse.

Haile Nayzgi er en af de to pinsepræster, som har siddet fængslet siden 22. juli 2004.

– De eritreiske kristne siger, at ”forfølgelse er ikke dejligt – men det er nyttigt.”

Det udtaler Todd Nettleton fra Voice of the Martyrs (VOM, Martyrernes Røst) til CBN News den 4. august. Her fortæller Nettleton om de kristne i Eritrea:
Både Dr. Kiflu Gebremeskel og Haile Nayzgi fra Full Gospel kirken i Eritrea fik i 2002 at vide, at deres kirker var blevet lukket. Herefter gik mange af dem under jorden, men alligevel blev de kristne jagtet af regeringen og fængslet uden retssag, alene på grund af deres kristne tro.

De kristne har siddet indespærret i containere eller underjordiske fængsler. Men på et tidspunkt valgte regeringen at samle dem i et nybygget fængsel, for at de ikke skulle udbrede deres tro blandt andre fanger. Og dermed kunne de kristne nyde godt af fællesskabet med hinanden. De fortsætter også med at forkynde evangeliet, selv om mange kunne blive løsladt, hvis de stoppede med det, understreger Todd Nettleton.

Bøn og kontakt nytter

Todd Nettleton fra Voice of the Martyrs fortæller om de forfulgte kristne i Eritrea.

Det anslås, at 400 andre kristne er fængslet sammen med de to pinsepræster. Og det er berettiget at kalde Eritrea for Afrikas Nordkorea, blandt andet fordi landets præsident i sin tid blev uddannet i Kina. Så kommunisterne har nok lært ham at være skeptisk overfor kristne, mener Todd Nettleton. Et bedebrev fra VOM sidst i juli fik over 10.000 til at bede for de kristne i Eritrea og sende hilsener til dem. Nu er 13 mænd og kvinder, som har været fængslet i 10 år, blevet løsladt. De to pinsepræster er dog desværre stadig i fængsel, oplyste Todd Nettleton den 8. august.