Benny Blumensaat fylder 70 – og fejrer 30 år som præst

I et interview med Udfordringen fra 2016 fortalte den katolske præst Benny Blumensaat om sin vej fra alkoholmisbrug, kriminalitet og psykisk sygdom til troen på Jesus.

Pater Benny Blumensaat fyldte 70 år den 25. august. Den 4. september er det 30 års jubilæet for hans præstevielse, så han fejrede begge dele ved en festmesse i Skt. Nikolaj Kirke i Esbjerg.

Udfordringen har tidligere skrevet om præsten, der også selv har bidraget flittigt med debatindlæg om især abortkampen. Han har i flere sammenhænge fortalt sit vidnesbyrd om, hvordan han som 13-årig mistede sin far og derefter søgte trøst i alkohol, opgav kirken og bare ønskede at dø. Herefter fulgte flere år med alkoholmisbrug, kriminalitet og psykisk sygdom, men hans katolske mor og en gruppe nonner blev ved med at bede for ham.

Under en indlæggelse på et psykiatrisk hospital fik Benny Blumensaat besøg af en katolsk præst, som bad for ham under håndspålæggelse, og det gav ham en fantastisk fred. Dagen efter fik han en bibel, og ved at læse i den, så han for sig, hvordan Jesus hang på korset og døde for hans synder. Herefter fik Benny mulighed for at skrifte, og stik imod lægernes forventninger kom han ud af både sygdommen og misbruget.

I 1993 blev Benny Blumensaat præsteviet efter at have læst på et katolsk præsteseminarium i England, og han har været præst i både Taastrup og Køge, før han i 1997 startede ved Skt. Nikolaj Kirke i Esbjerg. Benny Blumensaat udtrykker taknemlighed for sine mange år som præst, selv om det har medført fravalg af at stifte familie.

Men for ham handlede det om at følge Jesus, og det betyder allermest for ham. ”Jeg har givet afkald på noget smukt for at opnå noget smukkere – at få lov til at tjene som præst og forvalte sakramenterne,” udtalte han til Kristeligt Dagblad i forbindelse med fødselsdagen og jubilæet.