Bibelen hjalp Patrick til at opfinde en smartbænk

Patrick Mayani Kitolano vandt sidste fredag ”Haugeprisen” for sin smartbænk, der er inspireret af Joh. 1,5.

Patrick Mayani Kitolano vandt sidste fredag Haugeprisen i Bergen for sin bæredygtige smartbænk fra firmaet Kitoslight.

Det skriver Dagen.no. Patrick Mayani Kitolano og hans team i selskabet Kitoslight har udviklet deres egen version af en ”smartbænk”, og derfor modtog han Haugeprisen på 25.000 kroner under den såkaldte ”gründerpitchen”.

Haugekonferencen

Haugekonferencen er et mødested for personer, som ønsker at kombinere erhvervslivet med kristne værdier. Navnet og konferencen er inspireret af den norske forkynder Hans Nielsen Hauge, der i attenhundredtallet gennem sin kristne tro og samfundsengagement bidrog til at starte mange virksomheder og skabe nye arbejdspladser.

Haugekonferencen arrangeres af Hauge Business Network.

Lyset skinner i mørket

KitosLight As fremstiller smartbænke i forskellige former. Bænkene er bæredygtige, desuden kan de fx lyse, have varme i sædet og oplade mobiltelefoner ved hjælp af solenergi. Foto: KitosLight AS

Den 29-årige iværksætter understreger, at hans kristne tro er meget vigtig for ham.

– Jeg er kristen, og en af mine største værdier er selvfølgelig troen. Min far er evangelist, så det med at tro er noget, som har været med mig gennem hele min rejse som iværksætter, siger Patrick Kitolano. Han forklarede, at han var lige ved at opgive projektet med at udvikle sin egen smartbænk. Men så fik han et helt bestemt bibelvers fra Johannes 1,5, hvor der står: ”Og lyset skinner i mørket…”

– Jeg blev mindet om, hvorfor jeg gør det, jeg gør. Og jeg fik styrke til at prøve igen, selv om tingene ikke var gået som planlagt, fortæller han til Dagen.

Grønne løsninger

Kitolanos smartbænk kan fx placeres på indkøbscentre eller i udeområder. Den kan også fås med en skærm til rullende reklamer. Foreløbig har selskabet solgt en enkelt bænk til en fodboldklub. Men nu håber de at kunne sælge mange flere til folk, der søger grønne løsninger – foruden ren energi og lademuligheder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Smartbænken koster ikke mindre end 80.000 norske kroner, men Patrick Kitolano vil alligevel se på muligheden for at eksportere til det afrikanske kontinentet, hvor han selv kommer fra.

– Der er der jo masser af sol, som han siger.