Er en naturlig død ikke en værdig død?

”Kristendommen kan på ingen måde acceptere hverken abort eller aktiv dødshjælp”, skriver Benny Blumensaat.

Benny Blumensaat,
Kirkegade 58,

Et nyt regeringsudvalg skal modere og kickstarte samfundsdebatten om aktiv dødshjælp, som præst Katherine Lilleør skal stå i spidsen for. Fin måde at kapre folkekirken for sit eget synspunkt! Hvad er det, at statsminister Mette Frederiksen ønsker? Vi har haft en debat i årevis og etisk råd som regeringens rådgiver, et råd, som nu bliver kørt ud på et sidespor, fordi det nye initiativ er ”at understøtte regeringens ønske om at skabe en dansk model for en mere værdig død”, der skal hjælpe regeringen til at træffe en nuanceret beslutning.

Der findes ingen dansk model. Det ser ud til, at statsministeren har sin egen agenda og på ingen måde har tillid til etisk råd og lægeforeningen, som har frarådet aktiv dødshjælp, og derfor nedsætter hun sit eget råd, som nok skal hjælpe hende til at få sin vilje gennemført, for vi skal jo selv bestemme???

Statsministeren udtalte for nylig i et interview i Weekendavisen, at I nogle tilfælde vil aflivning – ligesom med en hund – være mere humant end den palliative lindring og omsorg. Hvilket kynisk menneskesyn, der i hvert fald intet har med kristendommen at gøre! I alle andre lande med aktiv dødshjælp får fysisk og psykisk syge børn, unge og ældre, ensomme mennesker etc. hjælp med dødssprøjten, og det er jo nok også hensigten at nå dertil i Danmark, den ”danske model”, som blot bliver en gentagelse af andre landes indførelse og accept af en dødens kultur.

En syg debat og kultur, en dødens kultur kommer nu snigende i barmhjertighedens navn og det værste af alt: ”Mennesket gør sig til Herre over liv og død, hvilket alene tilkommer Gud”. Kristendommen kan på ingen måde acceptere hverken abort eller aktiv dødshjælp, da menneskelivet er ukrænkeligt fra undfangelsens øjeblik indtil den naturlige død. Stop vanviddet nu.