For altid

Af Vibeke Binderup. Forfatter og skolelærer

Via vores mere end tredive års ægteskab har vi mange gange haft brug for at blive mindet om, at ord som “aldrig” og “altid” sjældent gør noget godt i en diskussion.

Der er noget endegyldigt og håbløst ved at få at vide, at man ALDRIG hjælper på den rigtige måde eller ALTID gør eller siger noget forkert. Vi bruger ofte ordene som forstærkere af vores følelser, men det er godt nok sjældent, jeg bruger de ord og virkelig mener dem… undtagen, hvis det er om noget, jeg virkelig ALDRIG har prøvet før.

Gud er dog ikke bleg for at bruge de to ord… “Gud har jo sagt: „Jeg vil aldrig svigte dig eller forlade dig.” Hebræerbrevet 13:5 BDAN “Ligesom den nye himmel og den nye jord altid vil bestå, skal jeres slægt og efterkommere aldrig dø ud.” Esajasʼ Bog 66:22 BDAN “Jeg vil bede Faderen om at sende jer en anden Vejleder, som altid skal være hos jer.” Johannesevangeliet 14:16 BDAN

Jeg læser løfterne og glædes over, at Gud vidste præcis, hvordan vi mennesker ville opføre os i dag og alligevel fylder Bibelen med kærlige løfter, som gælder for altid. Jeg glædes.Ja! Men forstår jeg overhovedet dybden af de ord?

Jeg har nu kun et par ugers erhvervserfaring med lægernes endelige dom, om at arbejdslivet er slut… for altid. Kroppen kan ikke mere. Tredje dag som hjemmegående blev jeg spurgt, om jeg havde lyst til at se en film, selvom jeg ville komme sent i seng. Lige der gik det op for mig, at jeg måske ALDRIG behøver sætte et vækkeur igen, ALDRIG får kollegaer igen, ALDRIG …. Alt muligt.

Jeg prøvede at opmuntre mig selv ved at sammenligne det med en ubegrænset lang ferie, barsel, corona-nedlukning eller lign., men jeg stoppede ved ordet ubegrænset, og det gik op for mig, at det er første gang i mit 52 årige liv, at jeg reelt forholder mig til, at noget er uendeligt og for altid. Det føles lidt, som om min hjerne først der så småt begyndte at kunne rumme løfterne om Guds evige kærlighed, løfterne om evigt liv og den slags.

Tænk… Jesus ved ALT om mig… og han har alligevel lyst og hjerterum til at ville være sammen med mig… for evigt og altid. Jeg håber, at jeg ALTID vil gemme denne dybde som en skat i mit hjerte, så jeg ALDRIG glemmer, at jeg er ønsket og elsket.