Fem fortællinger om nogle af Bibelens trofaste mænd

Nådens Sønner er en samling af Francine Rivers fem bibelhistoriske romaner om hhv. Aron, Kaleb, Jonatan, Amos og Silas.

I første del følger vi Aron, Moses’ bror, der blev et billede på Jesus som vores ypperstepræst. Den dramatiske udfrielse fra Egypten og folkets ørkenvandring opleves gennem Aron, der kæmper både med sin egen og ikke mindst folkets synd og manglende tillid til Gud.

Disse temaer går igen i bogen om Josvas våbenfælle Kaleb. Igen levendegøres fortællingen om det genstridige folks manglende tro, beklagelser og synd under udvandringen, ørkenvandringen og endelig ankomsten til det forjættede land. Det bliver en læsning, som indbyder til selvransagelse og vækker viljen til at holde fast i Guds løfter.

I tredje bog oplever vi Kong Sauls storhed og fald gennem tronarvingen Jonatan, der satte sig selv til side for at bane vejen for sin ven David,

Bog nummer fire er om en knap så kendt skikkelse fra Det Gamle Testamente. Gud kalder fårehyden Amos til profet. Han må gå bud med en udfordring til dem, der nyder velstandens velsignelser. Israel har oplevet en tid med fremgang og glemmer Gud. Det bliver ikke nemt for Amos at komme igennem med Guds budskab om den ventende dom som følge af at have undertrykt de svage og dyrket afguderne. Men det slutter med håb.

I den femte og sidste bog er vi (endelig) kommet over i Det Nye Testamente. Efter fire bøger under loven og folkets genvordigheder fra denne tid er kontrasten mellem den nye og gamle pagt manifesteret. Vi oplever gennem skriveren Silas’ øjne livet i den tidlige kirke. Vi følger Silas på hans rejser sammen med Paulus, hvor de gang på gang stilles over for svære valg.

Løsningen søges altid frem foran Gud i bøn, hvilket er et eksempel til efterfølgelse for enhver kristen. Fortællingen minder os om, at med evangeliet følger modstand – men også vidnesbyrd om mange menneskers frelse og et liv i fællesskab med Gud. Som altid, når vi har med genren bibelske romaner at gøre, bør man kende Bibelens egne fortællinger og være bevidst om, hvad som er fiktion, og hvad der er bibelske fakta.

Med det i mente vækkes de bibelske fortællinger i Nådens Sønner til live på ny gennem Francine Rivers kyndige forfatterskab og bibelske indsigt. De rummer udfordringer til os alle, når vi lader os spejle i deres tro og valg. Lisbeth


Artiklen fortsætter efter annoncen:Francine Rivers: Nådens sønner. 840 sider. 349,95 kr. Lohse