KFUM’s Soldaterhjem fejrer 100 års jubilæum

Fra venstre ses Anny Rønne, Thorkild Sørensen, Grethe Nielsen og Anne Dorthe Nielsen, som tilsammen har bevidnet udviklingen på soldaterhjemmet i Haderslev siden 1963. Foto: Helene Kofoed-Pihl.

KFUM’s Soldaterhjem i Haderslev vil fejre sit 100-års jubilæum fredag den 15. september med en reception på hjemmet.

Soldaterhjemmet har i årtier tjent som et civilt kristent fristed for soldater og deres pårørende, fortæller soldaterhjemsleder Anne Dorthe Nielsen: “Det vigtigste for os er nærværet og den gode samtale. Rigtig mange vil meget gerne snakke, så det er fantastisk.”

Tæt på kasernen

Fra sin grundlæggelse i 1923 har Soldaterhjemmet i Haderslev været en konstant støtte til de tjenestegørende på kasernen.

“KFUM’s Soldaterhjem i Haderslev har været en fast del af byens og kasernens historie i 100 år,” siger Anne Dorthe Nielsen, og tilføjer: ”Vi er åbne for alle.”
På KFUM’s Soldaterhjem oplever soldaterne det kristne budskab i ord og handling, fx gennem andagter, sang og bøn om aftenen. Medarbejderne står også altid til rådighed for samtaler om det, der måtte fylde i livet som soldat.

Slesvigske Musikkorps og flere prominente gæster

Jubilæumsreceptionen finder sted den 15. september 2023 kl. 13:00 – 15:00 på KFUM’s Soldaterhjem, Louisevej 2 i Haderslev. Gæsterne vil blive underholdt af det Slesvigske Musikkorps og have mulighed for at smage lækkerierne fra pølse- og kagebordet. Der vil også være et kort indslag om Soldaterhjemmets historie og betydning samt tid til hilsner.

Soldaterhjemmet får også besøg at en række prominente gæster, herunder chefen for Hærkommandoen, chefen for Slesvigske Fodregiment, borgmester Mads Skau, brigadegeneral (pens.) og næstformand fra landsforeningen for Danmarks Veteraner, Familienetværket og andre samarbejdspartnere.

Historien om ”Fønix”

KFUM’s Soldatermission driver ialt 14 soldaterhjem i hele Danmark. I 2022 alene havde soldaterhjemmene over 357.000 besøg, hvilket understreger deres betydning, skriver Soldatermissionen. Hjemmet i Haderslev åbnede den 30. april 1923 og blev udvidet i 1955. Om hjemmets historie oplyses, at det oprindeligt var en barak, man kaldte Fønix, fordi den kunne genopstå.

Den sidste del af den oprindelige Fønix-barakken blev revet ned i 1980’erne og erstattet af et flot indgangsparti. Soldaterhjemmet var helt eller delvist lukket i perioderne 1986-1990, 2000-2001 og 2007-2014. Nu overvejer man muligheden for et nyt og større soldaterhjem, skriver Soldatermissionen. På hjemmesiden kan man læse mere om Soldaterhjemmet i Haderslev og dets frivillige medarbejdere.


Artiklen fortsætter efter annoncen: