Konference om psykisk mistrivsel

Marie Farstad er hovedtaler på konferencen, der sætter fokus på tro og psyke. Foto: Privat.

Nye tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at næsten hver anden dansker oplever at blive ramt af en psykisk lidelse i løbet af livet – også troende bliver ramt.

Hvordan kan vi møde mennesker med psykiske lidelser med den rette hjælp og vise dem, at troen på Gud kan være en ressource i mødet med psykisk mistrivsel?
Det spørgsmål stiller arrangørerne bag den nationale konference ’Psykisk Mistrivsel’ og forsøger i øvrigt også at give et svar herpå. Konferencen arrangeres af foreningen RelationerFørst.dk og Mosaik Kirkenetværk og holdes i Mariagerfjord Frikirke den 7. oktober.

Målet med konferencen er at udstyre deltagerne med praktiske psykologiske redskaber og bibelsk indsigt, der kan bruges i mødet med psykisk mistrivsel.
Troen kan spille en rolle Konferencen er både målrettet mennesker, der selv oplever psykisk mistrivsel, og mennesker, der ønsker at styrke sine evner til at støtte andre med mentale og følelsesmæssige udfordringer.

På konferencen vil der blandt andet være undervisning i, hvordan man identificerer faktorer, der bidrager til og opretholder psykiske lidelser, ligesom der også vil blive undervist i, hvordan den kristne tro og et holistisk menneskesyn, der integrerer den åndelige dimension, kan spille en afgørende rolle i at forebygge og håndtere psykologiske udfordringer.

Hovedtaler med stor ekspertise

Konferencens hovedtaler er Marie Farstad, der er præst ved domkirken i Trondheim og desuden forfatter og uddannet diakon. Marie Farstad har en videreuddannelse i integrativ terapi fra Det Europæiske Akademi for Bio-psyko-social Sundhed i Düsseldorf og en kandidatgrad fra Menighedsfakultetet i Oslo med speciale i religionspsykologi.

Også Udfordringens brevkasseredaktør, lægepræst Poul Henning Krog, underviser på konferencen.

Marie Farstad har en omfattende baggrund inden for sjælesorg og klinisk arbejde og driver i dag sin egen private terapipraksis og underviser på VID Videnskabelige Højskoles sygeplejestudium og videreuddannelser. Udover Marie Farstad underviser læge og præst Poul Henning Krog, præst og psykoterapeut Rune von Weydenberg Kærlet og psykolog og direktør i Refleksions-Rummet Vibeke Frederiksen.

Forstå dig selv og andre

Konferencen udforsker det transformative samspil mellem tro og psyke, og et af konferencens mål er, at hver enkelt deltager bliver rustet til at forstå, støtte og styrke sig selv og dem, de møder. Du kan læse mere om konferencen på www.relationerførst.dk/trivsel.