Kreative elever nyder roen midt i efterskolelivet

På Efterskolen Solgården er 95 elever begyndt efter sommerferien og fylder rammerne godt ud med masser af liv, fællesskab og mange forskellige valgfag. I løbet af de sidste to skoleår har Solgården oplevet en stigende interesse for de kreative aktiviteter.

Når man træder ind i det kreative lokale møder man rolig musik fra en lille højttaler i hjørnet. Rundt om bordet er der koncentration fra eleverne, der i dag er begyndt på at lave smykker. Perler, pailletter og farverige sten bliver sat på tråde og mange forskellige smykker begynder at tage form. Her er der hyggeligt og roligt – et godt pusterum midt i dagligdagen, hvor man kan koble fra og bare lave noget, som både er smukt og hyggeligt.

Pinterest og mange ideer

På de mange kreative valgfagshold sidder der elever, som i den grad nyder, at der er tid og plads til bare at kaste sig over forskellige kreative projekter. Ofte hentes der inspiration fra pinterest-appen og de mange ideer bliver stille og roligt til virkelighed. I løbet af året får de kreative elever lavet mange smukke produktioner, som man kan se rundt om på skolen eller som pynter på værelset.

Keramik hitter

På Solgården er der flere hold i faget keramik. Det er et fag, som i den grad er populært og hitter hos eleverne.

”Det er nærmest som juleaften, når vi åbner for keramikovnene,” fortæller lærer, Majbrit Andersen, der selv er meget optaget af de mange ting, man kan lave af ler og ofte tager ud til professionelle keramikere for at hente inspiration til eleverne.

Eleverne laver mange forskellige keramik-produktioner lige fra flotte fade til farverige kopper og unikke pynte-genstande. I løbet af året bliver der brugt mange kilo ler, og ovnen kører nærmest i døgndrift. Mange elever bruger også aftnerne på at sidde i lokalet og lave små detaljer ved deres produktioner – og meget ofte sker det, at også drengene indfinder sig i lokalet og hygger sig sammen med pigerne om produktionerne.

Corona-tiden har givet de kreative fag vind i sejlene

På Solgården har de oplevet, at de kreative valgfag har fået en langt større plads i valgfagspaletten efter Corona-tiden. Det er som om, at strik, billedkunst, smykker, keramik og i det hele taget den store variation af kreative fag har fået en stor appel til eleverne. Det giver en rigtig hyggelig stemning, og eleverne giver udtryk for, at det kan være et dejligt sted at koble fra – midt i en til tider travl og hektisk efterskolehverdag.

Også sport fylder godt blandt valgfagene. Flere af sportsfagene kan vælges som basis og plus – som hver har to lektioner om ugen. Fotos: Efterskolen Solgården

Mange valgfag

På Solgården er det ikke kun de kreative valgfag, der hitter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Vi har i valgfagene fokus på sport, musik og kreativitet, og der er mange fag, som eleverne kan gå i dybden med. I år oplever vi at have det største antal elever i flere år til fodbold, volleyball og badminton – så sporten fylder også dejligt meget. Hertil kommer, at vi har en hel del elever, der nyder at dyrke musik i band, kor eller ved individuel instrumentlære,” fortæller viceforstander Peter Jensen og fortsætter:

”I det hele taget oplever vi, at eleverne bruger meget tid på deres valgfag og nyder, at man på Solgården kan være sammen med sine venner i de boglige timer, men også bagefter i de mange valgfag.”

Solgården

Solgården er en efterskole tilknyttet Luthersk Mission, hvor troen på Jesus er det helt centrale. Bibelens budskaber tages seriøst, og mobning, diskrimination og dårligt sprog ikke er velkomment. Det er til gengæld alle – uanset om man er kristen eller ej.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Skolen blev oprettet i 1978 og er beliggende i Tarm i Vestjylland.

Læs også: Trivselsarbejde i fokus