Trivselsarbejde i fokus

Mulighed for ugentlige samtaler med en voksen og frivillige samtalegrupper er nogle af tiltagene som på Frøstruphave Efterskole skal forebygge mistrivsel.

Frøstruphave Efterskole har med trivselsteamet GRO målrettet indsatsen for elevernes trivsel. Fotos: Frøstruphave Efterskole

På Frøstruphave Efterskole har arbejdet med trivsel høj prioritet. Skolen har derfor iværksat et trivselsteam, som under navnet GRO på en særlig måde arbejder for, at alle elever har muligheden for at blive set og hørt i det, der måtte være svært.

”Det er ikke altid, at alt går helt, som man selv ventede det – heller ikke, når man er på efterskole. Men det er OK,” fortæller pædagogisk afdelingsleder, Inge V. Østerby, som sammen med nogle lærere står bag GRO. ”Det vigtige er, at du som elev kan mærke, der er nogen, der ser dig og kan hjælpe dig på rette spor, hvis du får brug for det. For når du er tryg, så trives du også bedre, og så bliver der plads til, at du kan føle dig fri og udvikle dig,” siger Inge V. Østerby.

Læs resten af artiklen her på udf.nu

Læs også: Efterskolerne giver håb for fremtiden