På efterskole i Bramming er der plads til ambitioner

Sydvestjyllands Efterskole udvider med en ’Gymnastik- og Performancelinje’ og er dermed oppe på syv forskellige linjefag.

På Sydvestjyllands Efterskole har man længe haft ønske om at tilbyde eleverne en gymnastiklinje. Det er med ansættelsen af Karoline Lousdal og Terese Eichenwald i år blevet en realitet. Fotos: Sydvestjyllands Efterskole.

På Sydvestjyllands Efterskole i Bramming har 140 nye elever indtaget skolen. De startede det nye skoleår med et info-løb rundt på skolen og en rundvisning i Bramming by for på den måde at blive fortrolige med de nye omgivelser.

Valgfagene begyndte i løbet af uge to. Eleverne skal som minimum have tre forskellige valgfag i løbet af en undervisningsuge. Skolen har lagt vægt på at tilbyde et bredt spekter af valgfag, der tilgodeser nærmest alle behov og interesser, så eleverne har virkelig gode muligheder for at vælge præcis det, der falder i deres smag. Der er noget for den sporty, den kreative, den undersøgende og den musikalske i skolens imponerende udvalg af valgfag. Man kan tage kørekort, jagttegn, lære tegnsprog, fordybe sig i Romerbrevet, spille padel, håndbold, fodbold, badminton, e-sport og dyrke sin passion for musik for blot at nævne nogle få.

Helt ny linje

Forstander Tonny Dall Sørensen.

Fra august i år har man på tillige oprettet en ny linje – nemlig den spritnye ’Gymnastik- og Performancelinje’. Dermed er linjefagsudbuddet oppe på syv forskellige linjefag, man kan dygtiggøre sig inden for.

”Vi har længe gerne villet kunne udbyde gymnastik på vores efterskole, da vi oplever, at en del unge efterspørger en kombination af ambitiøs gymnastik og en efterskole med en tydelige kristen profil,” siger skolens forstander Tonny Dall Sørensen, og uddyber:

Unglærer Karoline Lousdal.

”I det hele taget er det en vision på vores skole, at man som kristen teenager ikke skal være tvunget til at vælge ens ambitioner fra på bekostning af en kristen efterskole og dermed et kristent fællesskab. Vi har således i år desuden elever som kombinerer et ophold på efterskolen med at være ambitiøse sportsudøvere inden for svømning, badminton og fodbold. At det først bliver nu, vi har kunnet oprette linjen, handler om, at vi har ledt efter nogle kompetente kristne undervisere, da troen også skal være en integreret del af linjens indhold og ikke bare en fritidsting.”

Til at undervise på linjen har skolen ansat Karoline Lousdal, som selv er en aktiv og ambitiøs gymnastikudøver og -træner, og Terese Eichenwald, der er performer og har styr på koreografi og meget andet.

Sydvestjyllands Efterskoles bagland er KFUM&KFUK og Indre Mission. Med et ophold på SE ønsker skolen, at eleverne får tro på sig selv og egne evner, tro på livet, tro på fællesskabet, tro på Gud og håb for fremtiden.

Læs også: Efterskole udklækker unge forfattere


Artiklen fortsætter efter annoncen: