Efterskole udklækker unge forfattere via sjældent linjefag

Anna Kvist Wiedemann med de 3 bog-udgivelser, der allerede er kommet fra Grejsdalens Efterskole. Foto: Poul Mundbjerg

Jeg elsker at skrive ting i min fritid, og hvis det er muligt, kunne jeg godt tænke mig at udgive en bog.”

Sådan fortæller Anna Kvist Wiedemann fra Hillerød, der er 16 år og går på Forfatterlinjen på Grejsdalens Efterskole. Hun har gennem meget af sit liv været optaget af bøger og ord, der bliver til nye historier. ”Jeg finder hele tiden på historier i mit hoved – oftest fantasy. Jeg læser også rigtigt meget – for det meste på engelsk.”

Anna fortæller, hvordan hendes interesse blev vakt ved et forfatterbesøg på hendes skole i 5. klasse. ”Jeg mødte forfatteren Christina Ramskov og begyndte at læse hendes bøger. Siden udvidede det sig til andre forfattere og andre genrer.” Nu er hun blevet en del af de 16 elever, der er sammen på Forfatterlinjen på efterskolen.

”Det er dejligt at møde andre unge, der har interesse for bøger. Vi er et fællesskab, hvor vi bliver dygtigere og lærer af hinanden på linjen.”

Udgiver egne noveller og digte

Forfatterlinjen udgiver hvert år deres egen novelle- og digt-antologibog i form af en fysisk udgivelse, hvor linjens elever har bidraget med forskellige litterære genrer. Anna glæder sig til at blive medforfatter af den 4. udgivelse fra efterskolen. Linjen er en af de få Forfatterlinjer, som tilbydes på efterskoler i Danmark, og derfor trækker den elever fra hele landet, som har lyst og evner til at gøre fantasi til tekst.

Linjens lærere brænder for at vise eleverne, at sproget ingen grænser kender, og ordet skaber, hvad det nævner. I mødet med litteraturen opstår en ny virkelighed, og drømme får krop. Forfatterlinjen kan vælges af alle elever i 8., 9. og 10. klasse.

Grejsdalen Efterskole

Grejsdalen Efterskole ligger ved Vejle og siden 1944 har Indre Mission været en del af GEs bagland. Skolen hviler trygt på et kristent fundament og bestræber sig på at omsætte kristendommen til praksis hver eneste dag ii samtale, omtale og væremåde.

Skrevet af Leif Kruse


Artiklen fortsætter efter annoncen:Læs også: Kreative elever nyder roen midt i efterskolelivet