Ny regionsleder i Indre Mission: ”De lokale fællesskaber er vigtige”

Filip Skov Skjerning har gennem 17 år været musikkonsulent i Indre Mission. Nu skal han fokusere på personaleledelse og strategi.

48-årige Filip Skjerning er fra 1. november ny regionsleder i Indre Missions Region Øst, hvor han især vil styrke samarbejdet og de små fællesskaber.

Filip Skov Skjerning er godt kendt med Indre Mission i Øst-Danmark. Han er født og opvokset vest for København og har de seneste 17 år arbejdet som IM’s musikkonsulent i samme område. Som habil saxofonist og jazzmusiker har han gennem mange år sat sit stærke præg på flere af Indre Missions store og små arrangementer.

Musikkonsulent i 17 år

Som musikkonsulent har Filip Skov Skjerning været med til at rådgive sangskrivere og været medlem af Fællessang-udvalget. Han har også arbejdet for brug af rytmisk musik i kirken samt hjulpet med vejledning til opstart af Gospel-kids-grupper.

”Jeg har nydt at arbejde med musikken, både som udøvende musiker og som leder af musik-arrangementer og projekter i IM-musik, men jeg glæder mig også til den nye rolle,” fortæller Filip Skjerning, der sammen med sin familie bor i Måløv lidt nordvest for København.

Visioner for medarbejdere

De seneste par år har Filip Skjerning uddannet sig som frivilligkoordinator og sidder i dag med i IM’s frivillighedsteam. Men opgaven med personaleledelse og strategi er ny for ham. Den nye regionsleder brænder for Indre Mission i Region Øst, som omfatter Sjælland, sydhavsøerne og Bornholm, og han er især optaget af at styrke de mange samarbejdsmuligheder i området.

”Indre Mission er her i det østlige Danmark præget af en del små fællesskaber med begrænsede ressourcer. Dem vil jeg arbejde for at styrke og opmuntre,” forklarer Filip Skjerning. Han mener, at de lokale fællesskaber er vigtige aktiver for Indre Mission og for Folkekirken, som Indre Mission gerne vil være en forlænget arm for.

”Men der er også brug for at udvikle vores fællesskaber, sådan at de favner flere og bredere,” siger Filip Skjerning og understreger, at den kristne forkyndelse har brug for de bedste rammer. Filip Skjerning afløser den 1. november 2023 Kurt Kristensen, som går på pension.

Indre Mission har fem regionsledere, som hver leder et team af 10-12 lønnede ansatte foruden en række fritidsansatte medarbejdere, skriver Indre Mission i en pressemeddelelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen: