Rytmisk ungdomskor i Aalborg

Jakob Gunnertoft og Silje Sejergaard vil starte et nyt, rytmisk ungdomskor ud fra Ansgar Kirke i Aalborg

Jakob Gunnertoft, som mange kender for hans arbejde med Gunnertoft Gospel Singers, vil sammen med Silje Sejergaard samle et nyt rytmisk ungdomskor ud fra Ansgars Kirke i Aalborg. De har begge stor erfaring med korarbejde og koncerter, og nu vil de etablere et ambitiøst kor for sangere i alderen 15 til 30 år, hvor der også bliver plads til fællesskabet.

Jakob Gunnertoft er netop blevet ansat som organist ved Ansgars Kirke, og det giver ham bl.a. mulighed for at stable dette kor på benene. Men man skal dog ikke forvente et nyt gospelkor. Repertoiret bliver nemlig mere end gospel, og koret vil optræde ved såvel egne koncerter som udvalgte gudstjenester.

”Jeg har længe drømt om et kor med bredt repertoire inden for kirkemusik, hvor vi både kan synge salmer, pop, gospel og klassiske værker med afsæt i en rytmisk, nordisk stil. Det er min forhåbning, at vi kan få et kor på et højt musikalsk niveau, hvor der samtidig er tid til kaffepauser og hygge,” siger Jakob Gunnertoft.

”Og så glæder jeg mig rigtig meget til at lave kor med Silje Sejergaard, som er en fantastisk sanger med et skønt væsen. Nu mangler vi bare, at der melder sig en masse gode sangere, så får vi en fest!”

Optagelsesprøve og start i oktober

Jakob vil selv stå for de fleste af korets satser over kendte og originale værker, og på den måde adskiller koret sig fra andre kor i Aalborg. Det er gratis at være med, og korprøverne foregår tirsdag fra kl. 19:00 i Ansgars Kirke, Aalborg. Der er optagelsesprøve 10. oktober og opstart 24. oktober.