Batel satser på menighedsarbejde i hjemlandet Israel

Antallet af messianske troende vokser i Israel, og det bliver mere og mere accepteret at være messiansk jøde, fortæller 18-årige Batel.

Sammen med sin far leder og organiserer Batel børnelejre og lovsangsaftener ud fra foreningen Hope for Israel. Hendes vision er, at foreningen vokser til at have 20 ledere, og desuden håber hun en dag at kunne etablere et center for unge, som tilbyder støtte og forbøn.

Batel Levin (18) er vokset op i det nordlige Israel og bor sammen med sin familie i Bet Shean, en times kørsel fra Galilæa. Her er sommeren meget varm, og både turister og nye indbyggere valfarter til området for at se de kendte bibelske steder.

Den israelske sol brænder ekstra intenst over markerne uden for Bet Shaen, hvor Batel Levin er vokset op og har gået i hebraisk skole, selvom hun også kan russisk. Badevand, marker og store palmetræer gør stedet så idyllisk, at selv mekanikeren, som vi besøger, ligner noget fra en kulisse i en amerikansk ørkenfilm. Det er usikkert, om stråene og markblomsterne, der omgiver hans værksted, er nævnt i Bibelen, men det ville ikke undre os, hvis de faktisk var det.

”Shabbat shalom,” siger mekanikeren serviceorienteret, og mens vi kører videre med solen stærkt skinnende gennem vinduerne, fortæller Batel Levin mere om sin baggrund. ”Der er mange historiske elementer, som forbinder os med dette land. Når jeg får børn, vil jeg fortælle dem om alle disse ting,” siger den 18-årige Batel.

”For eksempel har Purim netop været fejret, en festdag, som mange Israel-venner kender til, hvor dronning Ester med sin sejr over Haman er blevet fejret i tre dage. Dronningen reddede den jødiske nation, og det markeres med tre dages festligheder, hvor det er tilladt at spise slik og klæde sig ud. Det kan minde om halloween, bare det er jødisk,” forklarer Batel.

Læs resten af artiklen her på udf.nu