”Jeg er klar til at møde min Gud”

Af Simon Thidemann. Ansvarshavende redaktør

Forrige weekend var der storm over Danmark og ikke mindst stormflod.

Det var vilde billeder og vilde hændelser, som man ikke har set lignende i mands minde i Danmark. Hændelsen blev dækket intenst allerede inden den for alvor var gået i gang, og ethvert medie med respekt for sig selv havde folk i felten. Midt i den uendelige strøm af livesendinger dukkede Moses Hansen pludselig op på Ekstra Bladets videokanal – og meget kan man sige om Moses Hansen, men han har altid været god på TV.

Ekstra Bladets reporter mødte ham på en havn et sted i Sønderjylland, og det blev til et interview, der adskilte sig markant fra alle andre interviews den dag. I hvert fald af dem, jeg så. I interviewet gør Moses Hansen det helt klart, at hvis han skulle være så uheldig at miste nogle ejendele til stormfloden, så gør det ham ikke så meget. Det er bare ting, som man alligevel ikke kan tage med sig i himlen, og skulle det komme så vidt, at Moses Hansen ligefrem skulle miste livet i stormfloden, så er det ikke noget, der skræmmer ham det mindste. ”Jeg er klar til at møde min Gud,” som Moses Hansen sagde.

Jeg har oprigtig talt stor medlidenhed med de mennesker, der har mistet en masse ejendom under stormen. Personligt ville jeg slet ikke kunne overskue, hvis mit hus var blevet oversvømmet eller på anden måde ødelagt. Alligevel var det virkelig befriende at høre Moses Hansens tilgang til situationen, hvilket intervieweren for øvrigt også måtte medgive.

Alle vores materielle goder er gode at have, men når livet en dag slutter, kan vi ikke bruge det til så meget andet, end at folk kan sige, hold da op, han eller hun havde godt nok mange penge – og så kan man ligge der og hygge sig med at være den rigeste person på kirkegården. Det vigtigste i livet må altid være, om jeg kan sige, at ”jeg er klar til at møde min Gud”.

Moses Hansen nævnte også en anden ting, som det virker til, at mange kristne er ekstra meget optaget af for tiden: Jesu genkomst. Krige, naturkatastrofer, kristendom under pres, krig i Mellemøsten osv. Mange kristne virker til at have en fornemmelse af, at nu er det ved at være nu, og det kan også godt være, at det er rigtigt – og det kan også godt være, at det ikke er.

Uanset hvad er vi i hvert fald kommet en dag tættere på end i går. I Bibelen er der en del profetier om de sidste tider. Nogle er gået i opfyldelse, nogle er måske gået i opfyldelse og nogle er endnu ikke gået i opfyldelse. For mig er det vigtigste budskab, at det handler om at være klar. Vi skal tolke tidens tegn, lytte til profetierne og bruge dem til at minde os om, at når vi ser tingene ske, skal vi ikke miste modet, men holde fast og holde os klar.

Klar til at møde vores Gud.


Artiklen fortsætter efter annoncen: