Mange tusinder kom for at høre evangeliet forkyndt i Togo

– Øjet havde svært ved at finde slutningen af menneskemængden. Den kulsorte aften gjorde det ikke nemmere, men der var virkelig mange mennesker, skriver Gospel Outreach fra Asrama i Togo.

Missionsorganisationen Gospel Outreach besøgte den 11.-18. september byen Asrama i det østlige Togo, et par timers kørsel nord for hovedstaden Lomè. I denne lille by, der har et stort opland, holdt Gospel Outreach sin 6. kampagne i Togo.

Det vestafrikanske land er arealmæssigt lidt større end Danmark, og der er cirka 9 millioner indbyggere.

Officiel velkomst

Den danske evangelist Peer Hyldgaard og teamet fra GO blev budt hjerteligt velkommen til kirkelederkonferencen og kampagnen i Asrama, Togo.

Det gik ikke stille af sig med velkomsten til Asrama. En kæmpe parade med mange hundrede begejstrede kristne – med brassband i spidsen – bød velkommen til Gospel Outreach teamet. Velkomsten kom dermed til at fungere som en annoncering af Asrama-kampagnens start. Præfekten og borgmesteren indbød til audiens og udtrykte stor glæde og opbakning til kampagnen.

”Det grønne sted”

Her i denne region lever hovedparten af befolkningen af skov- og jordbrug. De kalder selv området “Det grønne sted” på grund af alle de mange træer, der er der. Grønt og frodigt var der, også selvom regntiden ikke helt officielt var startet endnu. Uofficielt regnede det nu alligevel, men regn i Afrika er ikke på samme måde som i Danmark.

Det er varm regn, der kommer meget, det kommer hurtigt, og jorden tørrer igen rigtigt hurtigt, fortæller Gospel Outreach.

Himmelsk paraply

Regn er aldrig gode nyheder for en udendørs kampagne, men også denne gang blev ”den himmelske paraply” holdt over pladsen, da møderne blev holdt, og rigtig mange mennesker stod nu her for at høre “de gode nyheder”. Evangelist Per Hyldgaard, som er grundlægger og leder af missionsorganisationen Gospel Outreach, forkyndte Bibelens ABC – frelses budskabet – og mange mennesker gav respons til frelse, og skrev sig op til at blive kontaktet af en lokal menighed.

300 kirkeledere til møde

I ti år havde denne mand haft så stærke smerter i sine ben, at han ikke kunne stå eller gå. Han blev helbredt under forbøn.

De lokale menigheder var repræsenteret på formiddagens pastor/leder konference. Over 300 var samlet, og de blev gennem undervisningen opmuntret og udfordret til at gå videre med kaldet til evangelisation.

Fælleskirkeligt samarbejde

Kirkerne her var ikke vant til at samarbejde, og det var faktisk første gang, de var sammen om et fællesarrangement. Men alle oplevede det som en velsignelse, og fremover ønsker de, at samarbejdet fortsætter, så de kan være endnu mere effektive med at nå ud med evangeliet i netop deres egn. Der havde også været en vis skepsis over for at have besøg af en evangelist.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dette skyldtes dårlige erfaringer fra tidligere, men allerede efter det første møde med evangelist Per Hyldgaard var denne skepsis dog forsvundet som dug for solen. Det, at mange mennesker hører evangeliet om Jesus, er formålet med en kampagne, men det er en stor ekstra ”bonus” for området, at kirkerne og pastorerne efterfølgende arbejder videre sammen.

Mirakler

Her ses en kvinde, som havde rejst 500 km for at blive bedt for. Hendes syn var stærkt svækket af sygdom, men Gud helbredte hende.

Der var også mange mirakuløse helbredelser i Asrama. Mange oplevede, hvordan Gud greb ind, så håbløse helbredsmæssige situationer blev løst, og mange mennesker blev helbredt fra smerter og ødelæggende sygdom. Der var også mange, der oplevede at blive befriet fra onde ånder, skriver missionsorganisationen Gospel Outreach.

Missionsorganisationen GO er nu godt i gang med en ny kampagne, der finder sted i Sydafrika.


Artiklen fortsætter efter annoncen: