Sebastian udgiver bog om kærlighed til muslimer i Vollsmose

31-årige Sebastian Olesen har boet i Vollsmose i Odense i ni år. Han har nu udgivet en bog som sine mange oplevelser i bydelen.

Drevet af sit hjerte for muslimer, flyttede Sebastian Olesen for ni år siden til Vollsmose. Nu har han skrevet en bog om sit møde med de unge i den berygtede bydel i Odense. Bogen med titlen ”Sjakaler og kartofler i Vollsmose” lanceres ved en bogreception tirsdag den 24. oktober kl. 17.00-19.00.

Det hele begyndte for lidt over ni år siden, da Sebastian Olesen fra Skjern blev optaget på universitetet i Odense, hvor han har læst interkulturel pædagogik og arabisk. Det betød, at den unge vestjyde skulle finde et sted at bo i byen. Og valget faldt på en lejlighed i bydelen Vollsmose.

”På rejser til Mellemøsten havde mit hjerte åbnet sig for muslimer. Min kærlighed til Jesus og tillid til kristendommen var også vokset, og jeg havde et dybt ønske om at glæde Gud med mit liv. Jeg havde hørt om Vollsmose, ligesom alle andre i Danmark har hørt om bydelen. Jeg vidste, at det var et sted med mange af mellemøstlig oprindelse. Og jeg vidste, at det var et sted med mange problemer. Begge dele vakte min interesse,” begrunder han sit valg.

Der gik ikke lang tid, før lejligheden i Vollsmose blev samlingssted for en gruppe utilpassede unge, hvoraf flere havde en kriminel løbebane. Sebastian blev et kendt og respekteret ansigt i Vollsmose, der fik taleret ind i de unges liv. Bogen skildrer alvorlige og komiske oplevelser og samtaler, Sebastian har haft med disse unge.

Receptionen er arrangeret af foreningen Al-Beshara og finder sted i Respects lokaler på Vollsmose Torv. Ca. kl. 17.45 vil der være oplæsning og præsentation af bogen, der fortæller om Sebastian Olesens liv og oplevelser i Vollsmose gennem de seneste ni år.
Bogen vil fra d. 24. oktober desuden være tilgængelig i fysiske og online boghandlere.

Bogen ”Sjakaler og Kartofler i Vollsmose” skildrer alvorlige og komiske oplevelser og samtaler, Sebastian har haft med unge.

”Jeg er kristen, og jeg elsker muslimer”

”Mit liv i Vollsmose er bestemt ikke uden problemer og udfordringer, men jeg elsker at bo her! Efter endt uddannelse valgte jeg at blive boende og gå fuld tid ind på mødet med muslimer,” fortæller den nu 31-årige Sebastian. Det skete, da han sammen med fem andre for tre år siden stiftede foreningen Al-Beshara, hvor han er ansat på halv tid.

Al-Beshara er arabisk for den gode nyhed, og en af Sebastians vigtigste opgaver her er at producere små videoer til foreningens Facebook-side og YouTube-kanal, hvor han fortæller om Jesus ved at knytte an ved for eksempel muslimske højtider. Videoerne bliver set af muslimer over hele verden.
Alle videoerne begynder med Sebastians motto: ”Jeg er kristen, og jeg elsker muslimer.”

Derudover er Sebastian ansat halv tid som præsteintern i kirkefællesskabet Vineyard Vollsmose, som er en del af Odense Vineyard.


Artiklen fortsætter efter annoncen: