Tre enker går sammen om at starte sorgfællesskaber

Karin Moesgaard Pedersen inviterer sammen med to andre enker til netværksdag for efterladte. Privatfoto

Da Karin Moesgaard Pedersen i sommeren 2022 mistede sin mand, kom det som et chok. Hun oplevede efterfølgende, at hun manglede et fællesskab i kristent regi for efterladte uden hjemmeboende børn. Derfor er hun nu gået sammen med to andre enker om en netværksdag med det formål at opstarte fællesskaber rundt omkring i landet.

– Vi vil samle efterladte, hvor børnene er ved at flytte hjemmefra. Vi har et håb om at få grupper oprettet efter alder og geografi. Ligeledes skal der drøftes struktur på grupperne, for hvad de enkelte grupper ønsker af fællesskabet kan være individuelt, siger Karin Pedersen. Netværksgrupperne bliver en del af Indre Misisons familiearbejde.

Det var vigtigt for Karin at få en forening bag sig. I januar i år startede hun med at skrive til kristne foreninger omkring grupper for efterladte uden hjemmeboende børn. Men ingen havde noget at kunne henvise hende til. Så da formanden for IM’s familiearbejde kontaktede Karin for at aftale et møde og efterfølgende kunne bekræfte, at de som forening vil stå bag hende, var glæden stor.

– Det betød meget for mig, for jeg kan ikke selv nå målgruppen. Hvordan skulle jeg få det ud i hele landet, så andre kristne enker og enkemænd kan høre om gruppen? Hvis der bare kommer 10, som savner et “rum“, hvor de kan blive forstået, så er målet nået. Samtidig vil det nu altid være muligt at blive henvist til en gruppe, hvis sorgen skulle banke på, siger Karin.

Netværksdagen kommer til at foregå søndag den 19. november kl. 14.30 i Søhøjlandets Kirke i Gjern. Foruden velkomst og kort præsentation af idégrundlag samt et oplæg om at miste, vil der være tid til samvær og snak. Der vil også blive mulighed for at oprette grupper efter alder og bopæl. Dagen starter med kaffe og kage og slutter med aftensmad. Det koster 100 kr. at deltage og tilmelding er nødvendig til Karin på karinmoesgaard@gmail.com