Egyptens ”Moder Teresa” besøger Danmark

Der er stor interesse for Mama Maggie Gobran, så hun har et tætpakket program under besøget i Danmark i næste uge.

Mama Maggie Gobran

Det er en sjælden gæst i Danmark, som kommer til landet, når Egyptens Moder Teresa, Mama Maggie Gobran, taler ved en række arrangementer i København og Mariager den 9.-13. november.

Mama Maggie taler søndag den 12. november ved en gudstjeneste i Kirken i Kulturcenteret på Nørrebro i København. Samme aften vil hun være at finde som taler ved Natkirken i Københavns Domkirke.

Møder politikere

Egyptens ”Moder Teresa” skal derudover blandt andet møde en række fremtrædende folketingspolitikere, ligesom hun er hovedtaler ved et samtaleevent, der samler mennesker fra forskellige sfærer som politik, kultur, erhvervsliv, ngo-verdenen med flere. ”Det er helt unikt, at det er lykkedes at få Mama Maggie til Danmark,” siger Mikael Wandt Laursen, generalsekretær i FrikirkeNet og arrangør af besøget.

Professoren i Cairos slum

Mama Maggie Gobran var i fuld gang med en karriere som professor i datalogi, da et besøg i Cairos berygtede skraldeby ændrede hendes livskurs. I dag leder hun organisationen Stephen’s Children, som årligt rækker ud med mad og uddannelse til tusinder af fattige børn i Cairo og andre steder i Egypten. Hun har flere gange været nomineret til Nobels Fredspris for sit enestående, sociale arbejde.

”I en tid med stor polarisering og meget vrede og had kommer hun med et budskab om håb og mod, som er afprøvet i virkeligheden,” forklarer Mikael Wandt Laursen. ”Som koptisk kristen tilhører Mama Maggie et mindretal i det muslimske Egypten, og hun har evnet både at bygge bro mellem kristne og muslimer samt at medvirke til at løfte tusinder af egyptere ud af fattigdom gennem blandt andet uddannelse og sundhedspleje.”

Egyptiske Maggie Gobran, som flere gange har været nomineret til Nobels fredspris for sit sociale arbejde, taler ved FrikirkeNets lederkonference den 10.-11. november.

Lederkonference

Under sit besøg i Danmark taler Mama Maggie også ved FrikirkeNets lederkonference, som finder sted i Mariager den 10.-11. november. Med sig under besøget i Danmark har Mama Maggie den norske salmedigter, manuskriptforfatter, teolog og opdagelsesrejsende Eyvind Skeie, som også har skrevet en biografi om hende. I anledning af Mama Maggies besøg i Danmark er biografien netop udkommet på dansk.