Ny dokumentarfilm om stjernen over Betlehem

Filmen ”God of Heaven and Earth” havde premiere i biografer i USA den 5.-6. november.

Producenten af ​​en ny dokumentarfilm om Bethlehem-stjernen samt de geologiske begivenheder i forbindelse med Jesu død og opstandelse mener, at videnskab og teknologi kan bekræfte Bibelens pålidelighed også overfor skeptikere.

”Vi bruger astronomi til at vise Betlehemsstjernen. Det handler også om Kristi død, [hvor vi] bruger geologi til at vise […], hvad der skete og beviserne på et jordskælv,” fortæller Timothy Mahoney til The Stream. Filmen ”God of Heaven and Earth” havde premiere i biograferne den 5.-6. november. Dokumentaren viser forfatter-producer Elliott Wallachs bud på, hvorfor og hvordan de vise mænd fra Østen fulgte astronomiske begivenheder på himlen, for derpå at rejse hundredvis af kilometer vestpå for at tilbede Jesusbarnet.

Ifølge teorien kulminerede de astronomiske begivenheder med, at Jupiter “stoppede” over Betlehem den 25. december år 2 f.Kr. Stjernen, som beskrives i Bibelen, kunne være en beskrivelse af konjunktionen mellem Jupiter og Venus på netop dette tidspunkt i verdenshistorien. Lyset fra dette møde ville have været den klareste “stjerne”, man nogensinde havde set, fremgår det af filmen.