Vil uddele bibler på 100 sprog i Golf-staterne

I lande, hvor det er forbudt at evangelisere blandt landets egne indbyggere, står dørene åbne for adgang til migrantarbejderne. Det vil Det Norske Bibelselskap benytte sig af.

Jeannie fra Sri Lanka er en af mange migrantarbejdere, som har arbejdet i Bahrain for at forsørge sin familie. Foto: Dan Aksel Jacobsen, Det Norske Bibelselskap.

I det nye år starter Det Norske Bibelselskap en indsamling til støtte for bibler og kristen litteratur, som skal spredes i flere af de olierige lande ved Den Persiske Bugt.

Indsamlingen fra de norske menigheder skal ske i forbindelse med Bibeldagen, som afholdes i slutningen af januar. Målet er, at så mange menigheder som muligt vil være med til at indsamle penge til produktion af både trykte bibler og lydbøger.

Migrantarbejdere

På Bibeldagen, som ofte falder sammen med den søndag, hvor prædiketeksten er lignelsen om sædemanden (den 28. januar 2024), inviteres norske menigheder til både at bede og støtte arbejdet med bibelmission. I 2024 rettes opmærksomheden især mod de mindre Golfstater, det vil sige Bahrain, Oman, Qatar, Forenede Arabiske Emirater og Kuwait.

Disse landes oliebaserede infrastrukturer er helt afhængige af migrantarbejdere fra langt fattigere lande i Asien og Afrika. Mange migrantarbejdere er ansat til bygge- og anlægsarbejde, andre er tjenere hos rige lokale familier. I nogle af landene udgør fremmedarbejderne hele 90 procent af befolkningen. Bibelselskapets mål er at indsamle så mange penge som muligt til bibler og nytestamenter på over 100 forskellige sprog. Arabisk, telugu, tagalog, amharisk og bengali er bare nogle få af disse.

Mange migrant menigheder

Der er mange migrantmenigheder i regionen, og de kommer blandt andet i kontakt med analfabeter og folk med læse- og skrivevanskeligheder. Singalesiske Jeannie er en af dem, som Det Norske Bibelselskap vil hjælpe. For at kunne forsørge familien måtte hun forlade mand og barn på Sri Lanka, og nu har hun arbejdet som hushjælp i Bahrain i årevis.

Hun savner familien, men har fundet fællesskab i en kristen menighed. ”Jeg kommer fra en buddhistisk familie på Sri Lanka, men nu har jeg boet og arbejdet i Bahrain i 18 år. Da jeg kom i kontakt med menigheden for første gang, blev jeg taget imod med åbne arme. Efter kort tid fik jeg også min egen bibel,” fortæller Jeannie.

Fordi hun kæmper med det at læse, har hun gennem sin præst fået adgang til en lydbibel. ”Når jeg lytter til Bibelen, oplever jeg hele tiden noget nyt. Teksterne åbenbarer sig for mig på nye måder. Da jeg for første gang fik adgang til Guds ord, forstod jeg også mere og blev særlig opmærksom på Guds almagt,” siger Jeannie. Hun fortæller, at Gud ofte taler gennem syner til dem, som ikke er så gode til at læse.

Målet for den kommende indsamling er at øge mulighederne for at oplære ledere og nye kristne, blandt andet gennem mundtlig bibelfortælling.
Desuden skal pengene gå til drift af bibelbutikker i fem af landene ved Den Persiske Bugt og til trykning af kristen litteratur.


Artiklen fortsætter efter annoncen: