Franklin Graham bad for Netanyahu og ofre for terror

Evangelisten Franklin Graham mødte den 15. november premierminister Benjamin Netanyau i forsvarets hovedkvarter Kirya i Tel Aviv. Foto: Kobi Gideon, GPO

Den amerikanske evangelist Franklin Graham besøgte jødiske samfund ved grænsen til Gaza og mødte Israels premierminister Benjamin Netanyahu på det israelske forsvars hovedkvarter Kirya i Tel Aviv den 15. november.

Franklin Graham, der er søn af den verdensberømte evangelist Billy Graham, er også præsident for ”Samaritan’s Purse” og ”Billy Graham Evangelistic Association”, som nu skal hjælpe terrorofre nær grænsen til Gaza efter Hamas’ massakre den 7. oktober.

Netanyahu takkede for opmuntringen

– Det faktum, at du kommer her og står sammen med Israel, er meget vigtigt og gi’r os en masse styrke og opmuntring, sagde Benjamin Netanyahu til Franklin Graham.

– Jeg tror, at du, Graham, med så mange følgere rundt om i verden forstår, at Israel kæmper en retfærdig krig efter folkeretten, forsøger at minimere civile ofre og udslette terrorister. Jeg tænker, at dette er vor fælles kamp, civilisationens kamp mod barbarisme. Vi står med jer, som står for ret og sandhed ligesom Graham og mange kristne venner og andre rundt om i verden, sagde Netanyahu. Franklin Graham skrev på Facebook efter mødet:

– Det var et privilegium at møde og bede med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu. Denne mand har brug for vore bønner. Han står overfor de mest prøvende tider siden Israels fødsel.

Franklin Graham besøgte kibbutz Be’eri, hvor han kondolerede enken Lihi og bad for hende og hendes to børn.(Facebook)

Besøgte kibbutz nær Gaza

Franklin Graham besøgte også kibbutzen Be’eri, hvor man fandt 10 børn, der var bundet sammen og brændt til døde under Hamas’ angreb. Her mødte evangelisten enken Lihi, som mistede sin mand under angrebet. Han kondolerede og bad for hende og hendes to børn og udtalte efterfølgende:

– Hun og hendes to små børn under fem år gemte sig i hjemmet og overlevede. Manden Daniel (34) var læge, og han var taget ud til en nærliggende klinik for at hjælpe sårede. Mens han arbejdede for at redde liv, skød terroristerne sig vej ind i klinikken. Han og alle de andre der, bortset fra en eller to, blev dræbt. Hun fortalte mig, at han var hendes livs kærlighed, sagde Franklin Graham efter mødet. Nu vil organisationen Samaritan’s Purse betale for 21 skudsikre ambulancer. De uddeler også mad til folk, som lider nød efter terrorangrebet.