Hver gang Karin har bedt for nogen, noterer hun det i et regneark

Karin Kühl ved præcis, hvor mange hun har bedt for igennem de seneste 11 år, og hun ved også, hvor stor en procentdel af dem, hun har bedt for, der har oplevet hel eller delvis helbredelse. Som tidligere bogholder er hun nemlig vant til at holde styr på tal og statistikker. Ofte foregår forbønnen på gaden i forbindelse med Gadekirke.

”For en bogholder er 200 altså 200 og ikke 207 eller 195,” siger Karin Kühl.

Karin Kühl registrerer systematisk i et Excel regneark, hvad hun beder for, og hvilke tilbagemeldinger, hun får. Ud af sine indtil videre 5.000 registreringer har Karin Kühl fået tilbagemeldinger fra 25% om fuldstændig helbredelse, som er sket spontant eller gradvist. 17% har fortalt om en delvis helbredelse. Mange har ikke meldt tilbage efter forbøn.

Vareindkøb åbner samtalemuligheder

Som Vigo-indkøber i Rema 1000 leverer Karin varer til kunderne i deres hjem. Når hun kommer med de bestilte varer, møder hun kunderne med smilende hjælpsomhed. Karin giver kunderne et ”Gud velsigne dig” med på vejen, hvilket får nogle af dem til at stoppe op og spørge om, hvorfor hun siger netop det.
Karin har besøgt mere end 400 kunder, hvoraf hun indtil nu har fortalt mindst 30 af dem om sin tro på Jesus.

Hun startede som indkøber i Rema 1000, da Corona-nedlukningen begyndte. Hun var i intens bøn til Gud på selve nedlukningsdagen. Kun få dage senere så hun reklamen, hvor Rema 1000 søgte indkøbere. Karin bor i Hammel og køber varerne i den lokale Rema 1000-butik, som hun derfor kender ud og ind. Hun kommer let i snak med andre kunder og gør ofte brug af sit kendskab til butikken som indledning til samtale.

Når hun bemærker en stillestående kunde, siger hun med et smil på læben: Du ser dig så søgende omkring, hvad søger du efter? Måske kan jeg hjælpe dig?

Et TV2-program åbnede Karins øjne

Der har i årenes løb været Gadekirke 16 steder i danske byer – alle startet med inspiration fra Karin. Gadekirke er tværkirkelig i sin essens, og alle er velkomne. Formålet er at møde mennesker med Guds nåde og sandhed igennem samtale og forbøn med uddeling af gratis kaffe, te og varm kakao.

Tilbage i oktober 2000 så Karin tv-programmet Åndernes Magt, som ønskede at afsløre helbredelsesprædikanten Charles Ndifon som fidusmager. I programmet så man en spontan helbredelse af en mand med dobbeltsyn, hvilket Karin på det tidspunkt selv havde haft i 35 år. Karin ville se med egne øjne, hvad der foregik på sådan et møde. Fire måneder senere tog hun derfor til et helbredelsesmøde med Charles Ndifon i København.

Det var Karins første besøg i en dansk frikirke – det var en grænseoverskridende oplevelse, fortæller hun. Den vinteraften i februar oplevede hun at være øjenvidne til mange mirakler. Pludselig mærkede hun en vind, og hun undredes over, hvorfor vinduerne var blevet åbnet, når der var snestorm udenfor.
Hun kiggede rundt og konstaterede, at der slet ikke var vinduer i den store, fyldte sal med plads til over 1.000 mennesker.

I dag er Karin en udadvendt og trosfyldt kvinde på 70 år,
som lever for at dele ud af den kærlighed,
hun selv har modtaget fra Jesus.
Sådan har hun bestemt ikke altid været.

”Det allerstørste mirakel for mig den aften,” siger Karin, mens hun er lige ved at græde, ”var, at se Ndifon slå adskillige gange med sin knytnæve på Bibelen. Samtidig sagde han: I kan ikke tillade jer at kalde jer kristne, hvis I ikke ved, hvad der står i denne bog. Det er Guds ord, det er mad for sjælen.”
Disse ord prentede sig dybt ind i Karins samvittighed – hun fik så dårlig samvittighed, fortæller hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Indtil da havde hun både tænkt og sagt, at hun var kristen, fordi hun var døbt og konfirmeret, og hun gik i kirke til jul. Den bibel, som hun havde derhjemme var godt nok støvet, og hun læste ikke i den – derfor ramte ordene samvittigheden. Dagen efter åbnede hun Bibelen og begyndte at læse. Det næste års tid læste Karin dagligt i sin bibel, ja hun nåede mere end hele vejen igennem den.

I maj 2002 var Karin med på sit tredje møde med Charles Ndifon – denne gang i Pinsekirken i Aarhus, hvor Karin sagde ja til Jesus.

Fra indadvendt til udadvendt

I dag er Karin en udadvendt og trosfyldt kvinde på 70 år, som lever for at dele ud af den kærlighed, hun selv har modtaget fra Jesus. Sådan har hun bestemt ikke altid været. Karin, som er nummer to i en søskendeflok på fire, voksede op i en kulturkristen familie, hvor hun aldrig så sine forældre åbne Bibelen. ”Vi gik i kirke til jul og havde gode værdier,” fortæller Karin.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I skolen var det svært for Karin, når læreren stillede hende et direkte spørgsmål. ”Jeg kunne blive helt lilla i hovedet, og min tunge slog knuder,” siger Karin. ”Jeg blev helt tavs og gik i baglås. Sådan havde jeg det også på mit arbejde med edb-udvikling. Jeg havde det bedst, når jeg kunne sidde og nørde med detailbeskrivelser. Jeg har aldrig kunnet stille mig op i mindre eller større forsamlinger og sige noget.”

Nu tør Karin tale frit

I dag fortæller Karin glad og gerne i store forsamlinger om sig selv, om sin tro og om, hvem Gud er. Hun har holdt møder på kulturhuset Inside i Hammel, hvor hun med afslappet frimodighed fortæller om sit liv. Hun kører mange kilometer i Danmark, hvor hun taler på konferencer, laver workshops og inspirerer mennesker til at bede for syge.

Hun fortæller, at Jesus har ændret hende fra at være indadvendt til at være udadvendt. En proces, som begyndte i 2005, hvor hun som leder i en mindre gruppe begyndte at sætte sig ind i Guds ord og videreformidle det til gruppen. I 2014 oplevede Karin at kunne stå i større forsamlinger og tale frit.

Tre år præget af livskriser

De første tre år i troen var præget af livskriser. Karin var i sit andet ægteskab, da hun kom til tro på Jesus i maj 2002. Hendes nyfundne tro gav hende en overstrømmende livsglæde, men ægteskabet fungerede ikke og kom nu yderligere under pres. Karin blev skilt og blev alene med sine to børn. Året inden døde Karins mor, og fire år senere døde hendes far.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Så de første tre år af Karins liv med Jesus bød på megen sorg og smerte. Udfordringerne gik dog ikke ud over Karins tro. Tværtimod fortæller hun med et stort smil og varme i stemmen: ”Jeg ville ikke have klaret alt det uden Jesus.”

Karin er Gadekirkestarter og vedligeholder

En fredag aften i 2011 var Karin sammen med to andre i bøn til Gud med spørgsmålet: Hvad har du lyst til at bruge os til fredag aften?  ”Et efterfølgende syn, hvor der stod ’Nygade i Silkeborg’ og en tanke om at kontakte et kristent ægtepar fra Silkeborg Frikirke, fik os i gang,” fortæller Karin og forklarer videre:

”Vi tog til Silkeborg og besøgte ægteparret allerede den følgende fredag. Her viste det sig, at de i flere måneder havde bedt Gud om at sende nogen, som ville gå på gaden i Silkeborg sammen med dem. Sådan startede Gadekirke,” fortæller Karin, der oplever, at hårene stadig rejser sig på hendes arme, når hun fortæller om det.

Fredagene på gaden i Aarhus er for Karin ugens højdepunkt. De seneste 11 år har Gadekirke været til stede på Store Torv i Aarhus, hvor de oplever en stor kreds af tilbagevendende mennesker.

Der har i årenes løb været Gadekirke 16 steder i danske byer. Gadekirkerne er alle startet med inspiration fra Karin, som har fortalt andre om Gadekirke. Nogle er kommet fra andre byer til Aarhus for at blive inspireret, mens andre er blevet inspireret til start, ved at Karin har fortalt om, hvordan Gadekirke i Silkeborg og Aarhus er startet.

For Karin, som nu i 12 år har været en stabil og trofast leder af Gadekirke, er fredagene på gaden i Aarhus stadig ugens højdepunkt. Gadekirke er tværkirkelig i sin essens, og alle er velkomne. Formålet er at møde mennesker med Guds nåde og sandhed igennem samtale og forbøn med uddeling af gratis kaffe, te og varm kakao.

Starten på Karins forbønstjeneste

I 2012 var Karin til et møde med en mand, der hedder Randy Clark. Her lød udfordringen: Gå ud og bed for 200 mennesker, så vil I opleve, at nogen bliver helbredt. Fem dage efter mødet fik Karin besøg af to mænd i sit hjem. Mens de snakkede, begyndte den ene mand spontant at fortælle Karin om sine helbredsproblemer.

Karin spurgte, om hun måtte bede for ham, hvilket han sagde ja til. Hun bad også for den anden mand. De blev begge helbredt. Nogle dage senere, mens hun stadig kunne huske detaljerne, fik hun ideen til at registrere forbønnen i et Excel regneark. Hun har arbejdet med regneark i mange år som edb-udvikler, bogholder og administrator.

Hun tænkte, at det ærede Gud, og at det kunne opbygge troen hos mennesker, når de hørte om, hvad Gud allerede havde gjort. Det styrkede også Karins egen tro på, at intet er umuligt for Gud. 11 år senere runder Karin nu 5.000 forbønsregistreringer. Karin fortæller, at der i dag er rigtig mange mennesker, som kontakter hende for at få forbøn.

Det var også efterspørgslen på forbøn, der var afgørende for Karins valg, da hun for ti år siden gik på efterløn. Hun var på det tidspunkt administrator i Citykirken Aarhus, hvor hun fortsat kommer. Hvem kører Gadekirke videre i Aarhus? Karin har ledt Gadekirke i 12 år. Heraf de seneste 11 år på Store Torv i Aarhus.

”Vi oplever en stor kreds af tilbagevendende mennesker, der ved, at vi står der hver fredag klokken 21-24. Mange ser vi også blot en enkelt gang.”
På det seneste er Karin begyndt at fokusere på, hvad fremtiden bringer for Gadekirke i Aarhus, når hun på et tidspunkt ikke længere skal stå i spidsen for det.
For omtrent et halvt år siden begyndte Karin derfor at bede til Gud med spørgsmålet:

Hvordan ser fremtiden ud for Gadekirke i Aarhus? Det har hun endnu ikke fået et svar på, men hun er sikker på, at det nok skal komme.