Ni kirker uddeler julehjælp til 1400 nordjyske familier

Lørdag d. 16. december mødtes frivillige fra hele Nordjylland i Aalborg Citykirke for at pakke julekurve. Derefter bragte de julekurvene med ud til uddeling i 8 forskellige byer i regionen. Fotos fra 2022/ www.julekurv.nu

I dagene 16. og 17. december blev der uddelt julekurve og julegaver til 1400 nordjyske familier. Samtidig blev modtagerne inviteret med til fællesskabet i de nordjyske kirker.

Lørdag den 16. december samledes frivillige fra hele Nordjylland i Aalborg Citykirke for at pakke julekurve. De frivillige tog derefter mange af julekurvene med til uddeling i 8 forskellige byer i regionen, mens andre kurve blev i Aalborg til lokal uddeling. Alle steder blev der samtidig holdt hyggelige julearrangementer for modtagerne.

Ni frikirker samarbejder

Julehjælpsprojektet sker i samarbejde mellem lokale nordjyske frikirker: Aalborg Citykirke, Støvring Citykirke, Projekt:KIRKE i Hjørring, Frederikshavn Kirkecenter, Mariagerfjord Frikirke, Thy Pinsekirke, Aars Frikirke, Centerkirken i Hirtshals og Frikirken i Sæby. Aalborg Citykirke startede www.julekurv.nu og har drevet det i 12 år, men da der har været et stort antal ansøgere fra hele Region Nordjylland, har man de sidste år samarbejdet med lokale kirker i andre nordjyske byer.

Julemad og -gaver

Hver julekurv er en stor IKEA-pose fyldt med traditionel dansk julemad, godter, mm. Desuden uddeles ca. 1900 gaver til børn. Selv om det ville have været lettere for kirkerne at uddele gavekort til de mange ansøgere, har man i stedet valgt at uddele sponsorgaver. Sammen med gode indkøbsaftaler gør sponsorgaverne det muligt at uddele mad og gaver til en langt højere værdi.

Gurli Joensen, frivillig projektleder i Aalborg Citykirke, forklarer, at denne model også er valgt, fordi frikirkerne vægter kontakten til modtagerne højt. Samtidig har man et stærkt fællesskab omkring pakning og uddeling, hvor over 300 frivillige hjælper hen over weekenden. Thy Pinsekirke er ny partner i julehjælpsprojektet og har et samarbejde med uddeling i både Thy og Morsø Kommune.

Mikael Sclosser, præst i Thy Pinsekirke, forklarer:

“Det betyder rigtig meget for os, at vi på en helt praktisk måde kan hjælpe i vores by og kommune og på den måde gøre en forskel i juletiden for de familier, som har det svært. Og det giver jo langt mere mening, at familierne kan afhente julekurven lokalt i Thisted end at skulle køre helt til Aalborg.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Også Støvring Citykirke, der er en helt nystartet afdeling under Aalborg Citykirke, har valgt fra starten at involvere sig i julehjælpsprojektet. Og det giver store muligheder, fortæller præst Simon Krath-Andersen:

“Samarbejdet om julehjælp har været en fantastisk mulighed for os som nystartet kirke, både for at samle vores frivillige om et fælles projekt, men først og fremmest for at få kontakt til mange mennesker i byen og hele kommunen med et konkret tilbud om hjælp her til jul, men også en åben invitation til efterfølgende fællesskab for de, som har lyst.”

Kirkerne fik over 1800 ansøgninger til de 1400 julekurve og kunne derfor ikke imødekomme alle ansøgningerne. Gurli Joensen mener, at det blandt andet kan skyldes, at der er kommet nye kirker med i samarbejdet, som har annonceret lokalt om muligheden for at søge hjælp. Derudover har der også været en generel stigning i de kommuner, hvor projektet www.julekurv.nu i forvejen var kendt.


Artiklen fortsætter efter annoncen: