KD’s værdier

Venlig hilsen
Knud Haaning Andersen

Kære Peter Øhrstrøm

Du er en klog mand. Men i dit læserbrev mangler du at forklare, hvordan KD´s værdigrundlag som siger: Respekten for menneskets integritet og værdighed omfatter også menneskelivets første fase, harmonerer med udtalelsen om, at man kan accepterer kvinders ret til provokeret abort de første 12 uger af en graviditet. Til menneskelivets første faser hører vel også de 12 første uger af en graviditet.

Da jeg til landsmødet havde stillet forslaget ”KD vil fortsat kæmpe for det ufødte barns ret til et liv” blev jeg belært om, at det før omtalte citat i Værdigrundlaget indholdt mit forslag, hvorfor jeg trak mit forslag. Som bekendt er det almindeligt accepteret, at livet begynder ved undfangelsen, d.v.s. at de første 12 uger af en graviditet hører til menneskelivets første faser, eller mener du i dag, at de 12 første uger af en graviditet ikke er en del af menneskelivets første faser?

Den måde, som du beskriver KD´s politik på, er blot at videreføre valgfiaskoen fra 2022, hvor man have en 2030-plan, som ikke var i overenstemmelse med principprogrammet. Et parti, som siger ét i et program og i et andet siger det modsatte, er i vælgernes øjne utroværdig. Det kan man ikke bebrejde kritiske journalister i at trække frem, som det blev gjort i en valgudsendelse.