Plejesektoren kan nu nominere kandidater til ”Omsorgsprisen 2024”

Sidste års modtager af Omsorgsprisen var sygeplejerske Astrid Jespersen fra Regionshospitalet Gødstrup.

– Accelerationen i hele samfundet mærkes i vores sundhedssektor. Alle skal også her nå mere på kortere tid. Kan omsorg medtænkes i et højhastighedssamfund? spørger Forum for Værdig Pleje og Omsorg, som hvert år hædrer det gode arbejde med ”Omsorgsprisen”.

Om vilkårene i sundhedssektoren skriver organisationen i en pressemeddelelse:
– Hvordan kan vi under de givne vilkår være til stede med os selv og møde patienten med nærvær og lydhørhed, så der banes vej for omsorgen i sygeplejen?

Hædrer gode rollemodeller

Med Omsorgsprisen 2024 ønsker Forum for Værdig Pleje og Omsorg (tidl. Dansk Kristelig Sygeplejeforening) at hædre det sundhedspersonale, der på trods af vilkårene med opfindsomhed yder omsorg for den enkelte patient/borger/klient.

– Vi ønsker at finde en vinder af Omsorgsprisen 2024. Prisen går til en sygeplejerske, en social- og sundhedsassistent eller til en social- og sundhedshjælper, som på en særlig måde er en rollemodel i forhold til faglighed, medmenneskelighed og nærvær. Vi opfordrer alle i hele plejesektoren til at finde egnede kandidater til prisen. På den måde er plejepersonale i hele landet med til at sætte fokus på det essentielle i sygeplejen, værne om de gode værdier og give anerkendelse til en kollega, hedder det i pressemeddelelsen.

Komité håber på mange nomineringer

En nedsat komité vælger vinderen blandt de indstillede. De begrundede nomineringer skal være komiteen i hænde senest fredag den 23. februar.
Johanne Marie Løvschal, som er medlem af komiteen, udtaler:

”Sidste år blev jeg fuldstændigt blæst bagover af at læse om alle de gode kolleger, der er i vores fag. Jeg håber, det igen vælter ind med ansøgere!”
Man kan læse mere om prisen, og hvordan en kollega indstilles på: www.dks-forum.dk/dks-omsorgspris-2023/

– Er der på din arbejdsplads en kollega, du ser som rollemodel for værdig pleje, hører vi gerne fra dig! skriver Johanne Marie Løvschal, der er medlem af komitéen og Kirsti Skov Kjeldsen, der er medlem af bestyrelsen for Forum for Værdig Pleje og Omsorg.

– Kan omsorg medtænkes i et højhastighedssamfund?
spørger Forum for Værdig Pleje og Omsorg.

Og svaret må være Ja
– for hvert år er der mange gode kandidater
til Omsorgsprisen.

Omsorgsprisen

Overrækkelsen af prisen sker på en sygepleje-temadag fredag den 12. april på Diakonhøjskolen i Århus, hvor Kari Martinsen holder oplæg om ”Tidsacceleration, resonans og langsomhed i sundhedsvæsenets rum”. Prisen består af 2.000 kr., en glasstatuette, en buket, et diplom og gratis deltagelse på temadagen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: