Inspirationsdag i Odense om mission blandt muslimer

Den tværkirkelige forening Mahabba holder inspirationsdag den 2. marts.

Hovedtalerne er Helga og Arnfinn Røyland fra Sandnes i Norge.

Foreningen Mahabba indbyder til en inspirationsdag i Odense den 2. marts 2024.

– Mahabba er et tværkirkeligt samarbejde, der ønsker at sætte fokus på mission blandt danskere med muslimsk baggrund, skriver Niels Peder Nielsen, der er medlem af styregruppen i Mahabba.dk. Han forklarer videre:

– Mahabba betyder kærlighed, og foreningen ønsker at hjælpe hverdagskristne til at dele Guds kærlighed og troen på Jesus Kristus med muslimer gennem bøn, omsorg, forståelse og bl.a. vidnesbyrd. Kristne i Danmark bliver i stigende grad opmærksomme på islam og de ca. 250.000 muslimer, som bor her, men er typisk også usikre på, hvordan man skal agere: Skal vi tage afstand eller indgå i dialog? Skal vi tage kontakt og fortælle om vores egen tro? Og hvordan skal det gøres?

Disse spørgsmål og overvejelser vil Mahabba gerne hjælpe med at besvare.

Forhistorien i Oxford

Historien om Mahabba begyndte i Oxford, England, i 2005, hvor et par venner begyndte at mødes hver uge for at bede om Guds velsignelse over muslimerne i deres by. Gud gav dem en vision for, hvordan almindelige kristne i lokale kirker kunne være med i arbejdet. Lokale kirkeledere bekræftede denne vision, og Mahabba Oxford blev født som et netværk af kristne, der ville dele Guds kærlighed med muslimer. Derefter begyndte netværket at række ud til deres muslimske venner, naboer og kolleger.

”Venskab først”

Efterhånden opstod behovet for at udarbejde et materiale om den islamiske kultur, og det førte til undervisningsprojektet FriendshipFirst. Dette materiale er oversat til dansk (med støtte fra Dansk Europamission) og forhandles af forlaget Mahabba med titlen VenskabFørst. Der er både lederhæfte, elevhæfte og undervisningsvideoer.

I årenes løb er Mahabba vokset fra at være et lokalt fænomen i Oxford (UK) til at blive et nationalt og internationalt relationelt netværk.

Inspirationsdagen

Mahabba holder inspirationsdag i Odense lørdag den 2. marts 2024. Man kan se programmet og tilmelde sig via Mahabbas hjemmeside. Hovedtalerne er ægteparret Helga og Arnfinn Røyland, der fra 1990 til 2008 var missionærer i Kenya. I Norge arbejder de nu efter devisen: ”Et åbent hjem og et åbent køleskab”, og deres tema for dagen er forholdet mellem Islam og Kristendom, slutter Niels Peder Nielsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: